Καθαροί και χωρίς να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες όλοι οι δρόμοι πρόσβασης σε όλο τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη κάνοντας λόγο για επιτυχημένες προσπάθειες του δήμου προκειμένου το οδικό δίκτυο να παραμείνει ανοιχτό.

Δείτε την ανακοίνωση:

Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες για 7 συνεχόμενα μερόνυχτα όλων των ανθρώπων και παρά τη σφοδρή νέα χιονόπτωση, καθαρό παραμένει όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του δήμου μας.

Υπάρχει επίσης επάρκεια αλατιού για την αντιμετώπιση των αναγκών παρά του ότι η σφοδρότατη και συνεχόμενη κακοκαιρία υποχρέωσε την υπηρεσία να προχωρήσει σε ρίψεις 1700 τόνων αλατιού όλες αυτές τις μέρες.

Παρά ταύτα ο δήμαρχος κατά το γνωστό ρητό «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» μεταφέροντας την ανησυχία και άλλων δημαρχών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρχει ομαλή τροφοδοσία σε αλάτι για τις ανάγκες του αποχιονισμού και τις επόμενες ημέρες.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, αναφέρει ότι:  «Είναι το 7ο συνεχές 24ωρο που βρισκόμαστε στους δρόμους με πολύ αντίξοες συνθήκες, έντονη χιονόπτωση και παγετό. Είμαστε περήφανοι που όλοι οι κεντρικοί δρόμοι πρόσβασης στον δήμο, η λειτουργία των κλινικών και των νοσοκομείων, η κίνηση των λεωφορείων κλπ. γίνονται ομαλά και χωρίς να χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου έγκαιρα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να προμηθεύσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους δήμους με αλάτι καθόσον έχουν στεγνώσει τα αποθέματα στις αποθήκες των προμηθευτών και δεν προβλέπεται επανατροφοδοσία νωρίτερα από την Παρασκευή. Σαν δήμος  έχουμε κάνει έγκαιρα τις προμήθειές μας και θα αντεπεξέλθουμε παρά το γεγονός ότι η ένταση και η διάρκεια της κακοκαιρίας είναι πέρα από κάθε πρόβλεψη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους του δήμου για τον τεράστιο αγώνα που δίνουν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα όλες αυτές τις μέρες».

Υπενθυμίζουμε ότι με ανακοίνωσή του ο δήμος λόγω της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης και του παγετού αποφάσισε ότι τα σχολεία και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More