Καλεντερίδης: «Προβοκάτσια» ο εμπρησμός ΙΧ Τούρκου διπλωμάτη στη Θεσσαλονίκη

«Πιστεύω, ότι είναι καθαρά μια προβοκατόρικη ενέργεια», είπε στον Focus FM 103,6 και την εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» ο αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, αναφερόμενος στον εμπρησμό από αγνώστους ΙΧ, που ανήκει σε Τούρκου διπλωμάτη, ο οποίος εργάζεται στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης.

«Τα προβλήματα των χωρών δεν ξεπερνιούνται με τέτοιες ενέργειες. Πρέπει να γνωρίζουν όσοι το έκαναν, ότι υπάρχει η απόλυτη αμοιβαιότητα στα διπλωματικά ζητήματα και ότι ένας Έλληνας διπλωμάτης ίσως υποστεί κάτι ανάλογο τις επόμενες ημέρες στην Τουρκία» είπε ο κ. Καλεντερίδης στον FOCUS FM, χαρακτηρίζοντας τέτοιου είδους ενέργειες «αθλιότητες».

Για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν, που θέτουν ζήτημα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, τόνισε, ότι «Ο Ερντογάν είπε, ότι δεν μας αφήνουν να ρίξουμε πετονιά στο Αιγαίο. Με τη λαϊκή αυτή φράση θέλει να πάρει με το μέρος του την τουρκική κοινή γνώμη, ώστε να την έχει μαζί του στις επόμενες πολιτικές και διπλωματικές του κινήσεις».

«Θα τα βρούμε μπροστά μας αυτά, όταν και αν υπογράψουμε συνυποσχετικό για τη Χάγη (με αυτές τις τουρκικές θέσεις), θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα», κατέληξε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More