Καμμένος: Ο Κοτζιάς διέπραξε απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Επιμένει στις καταγγελίες του κατά του Νίκου Κοτζιά ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας στον τ/σ ΣΚΑΪ, ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διέπραξε απάτη χωρίς προηγούμενο σε βάρος του Δημοσίου.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε για πρώτη φορά, πως ο συνεργάτης του κ. Κοτζιά, Μιχάλης Κόκκινος, σε μία προσπάθεια να βρει πληροφορίες σε βάρος του, επικοινώνησε με επικηρυγμένο πρόσωπο, για το οποίο εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώην ΥΠΕΞ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και εξυβρίσεις.

Αιχμή των καταγγελιών του κ. Καμμένου σε βάρος του κ. Κοτζιά είναι η σύμβαση για χορήγηση θεωρήσεων. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε στον ΣΚΑΪ, ότι οι βίζες αποφέρουν 250 εκατ. ευρώ ανά έτος, όμως ο πρώην ΥΠΕΞ παραχώρησε το έργο έναντι 15 εκατ. ευρώ. Δήλωσε επίσης, ότι οι ανάδοχες εταιρείες είχαν αρχικό κεφάλαιο ύψους λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο κ. Καμμένος ισχυρίστηκε ακόμη, πως είχε δώσει στον πρωθυπουργό έναν φάκελο, που περιείχε επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του κ. Κοτζιά και κατόπιν τούτου ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αλλάξει την ηγεσία στο υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Κοτζιάς υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό τον Οκτώβριο, μετά από σειρά προσωπικών διαξιφισμών με τον κ. Καμμένο

«Ο Ερντογάν έχει τελειώσει οικονομικά»

Ο κ. Καμμένος είπε μιλώντας για την Τουρκία, ότι η Άγκυρα έχει απαξιωθεί στα μάτια των εταίρων της, η χώρα καταρρέει και «ο Ερντογάν έχει τελειώσει οικονομικά». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε, ότι «τώρα δεν έχουμε να φοβηθούμε καμιά Τουρκία» και στάθηκε στους συσχετισμούς που διαμορφώνονται με φόντο τα κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο.

Χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «προδοτική» και «επαίσχυντη» και ζήτησε «να εξεταστεί η συμπεριφορά των Σκοπίων μετά την κύρωση της Συμφωνίας».

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More