Καϊλή: Ενορχηστρωτής για τη μπλόφα του 2015 ήταν ο Τσίπρας

Στην παρουσίαση του βιβλίου “Η τελευταία μπλόφα. Το παρασκήνιο του 2015. Οι συγκρούσεις. Το Plan B.” των Ελένης Βαρβιτσιώτη και Βικτώριας Δενδρινού στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε μεταξύ άλλων η Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή.

Η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ μίλησε για τη δική της εμπειρία από την περίοδο πριν και μετά του δημοψηφίσματος του 2015, κάνοντας ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως προσπαθούσαν να πείσουν την Ευρώπη ότι “η αξιοπρέπεια των Ελλήνων δεν κρίνεται και δε θα έπρεπε να κρίνεται από μια εξαιρετικά κακή κυβέρνηση”.

“Ενώ εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία, φτάσαμε στο σημείο κάποιοι τζογαδόροι, ματαιόδοξοι και τυχάρπαστοι πολιτικοί να παίζουν στα ζάρια το μέλλον της σε αυτή τη χώρα” είπε η Ευρωβουλευτής και πρόσθεσε πως “Αυτό που δε μπορώ να συγχωρήσω, είναι αυτό που έζησα και δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι πολλές φορές, ο ταξικός και ταξικός διχασμός που καλλιεργήθηκε σε στιγμές που μόνο μαζί ως Έλληνες μπορούσαμε να ξεπεράσουμε εκείνες τις στιγμές και να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας”.

“Βασικός ενορχηστρωτής για τη μπλόφα του 2015 δεν ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο βασικός ενορχηστρωτής όλης αυτής της καταστροφής για την Ελλάδα, η οποία κόστισε 20 δισεκατομμύρια σύμφωνα με τον Πιέρ Μοσκοβισί”, τόνισε η Εύα Καϊλή.

Επίσης, η κ. Καϊλή σχολίασε πως “τα δύσκολα δεν έχουν περάσει για την Ευρώπη, νομίζω πως έχουν περάσει τα δύσκολα για την Ελλάδα”, ενώ ανέφερε πως εκείνη την περίοδο δέχτηκε απειλές, στοχοποίηση και εκβιασμούς από δημοσιογράφους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Πόσο κοντά έφτασε, τελικά, η Ελλάδα στην άτακτη έξοδό της από το ευρώ; Πώς ένας νεαρός, χαρισματικός, αντι-μνημονιακός πρωθυπουργός γοητεύτηκε από τη «σιδηρά» καγκελάριο της Γερμανίας; Τι ακριβώς προέβλεπε το περιβόητο Plan B για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη; Τι πραγματικά ειπώθηκε στις μυστικές συναντήσεις των πιο ισχυρών και τελικά ποιος παίρνει τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη;

Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε πάνω από 230 ώρες off the record συνεντεύξεων με 95 πρωταγωνιστές των γεγονότων που σημάδεψαν τη χώρα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015: από το μοναδικό αυτό υλικό, προκύπτει μια ιστορία ανθρώπων χαρισματικών αλλά και ματαιόδοξων, μια σειρά κακών υπολογισμών και χαμένων στοιχημάτων.

Η συγκλονιστική αφήγηση θα οδηγήσει τον αναγνώστη πίσω από κλειστές πόρτες σε κυβερνητικά κτίρια και οικίες αξιωματούχων, θα τον βάλει σε δωμάτια όπου πολύωρες διαπραγματεύσεις γεμάτες κρυφές προσφορές, μυστικές υποσχέσεις και ωμούς εκβιασμούς κατέληξαν σε δύσκολους συμβιβασμούς.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται ως πραγματικό θρίλερ εξουσίας, στο οποίο όλοι, Έλληνες, θεσμοί και ξένοι αξιωματούχοι, συνέβαλαν στο να καταλήξει η Ελλάδα στο κέντρο της «τέλειας καταιγίδας».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More