Κικίλιας για κορωνοϊο: Είμαστε θωρακισμένοι – «Καμπανάκι» από τους λοιμωξιολόγους

«Η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει τα νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας για τον κορωνοϊό μετά το μίνι υπουργικό στο Μαξίμου για την παρουσίαση των μέτρων προστασίας από την επιδημία.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι. Έχουμε αντιμετωπίσει με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό όλα τα ύποπτα περιστατικά».

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, ο κορωνοϊός «προσομοιάζει με μία σοβαρή γρίπη και έτσι θα αντιμετωπιστεί». Συμπλήρωσε ακόμη ότι λαμβάνοντας υπόψη και τα γεωγραφικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι λένε πως αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας και σημείωσε ότι «η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει τα νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα».

«Πρέπει να ενημερώνουμε σοβαρά και θεσμικά τους πολίτες», ανέφερε και ζήτησε αυτό να τηρηθεί με «θρησκευτική ευλάβεια».

Το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας για πρόσθετα προληπτικά μέτρα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More