Κικίλιας: Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να μπει σε απόλυτη προτεραιότητα

“Θα καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που άλλες χώρες δεν κατάφεραν να κάνουν” είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, σημειώνονται πως τα περιοριστικά μέτρα θα αρθούν σταδιακά.

“Όλοι θα προσπαθήσουμε θα τα καταφέρουμε και θα τα πάμε καλά. Ο κόσμος αισιοδοξεί” τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας είπε επίσης πως θα πρέπει να γίνει από την αρχή μια συζήτηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος περίθαλψης, ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. “Πρέπει να αναθεωρηθούν όλα, το μισθολογικό, η στελέχωση των νοσοκομείων, οι δομές” τόνισε.

“Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να μπει σε απόλυτη προτεραιότητα”, συμπλήρωσε τονίζοντας πως το καλοκαίρι θα πρέπει να γίνει προετοιμασία και για ένα επόμενο κύμα κορωνοϊού, αλλά και για την εποχική γρίπη.

“Από την αρχή της κρίσης εμπιστευτήκαμε τους ειδικούς και τους επιστήμονες. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Δεν παίζουμε με τις ανθρώπινες ζωές”, απάντησε αναφερόμενος στο μαζικό εργαστηριακό έλεγχο.

Πηγή: capital.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More