Κιλκίς: 80χρονος το έβδομο κρούσμα κορωνοϊού

Το έβδομο καταγεγραμμένο κρούσμα κορωνοϊού εντός των ορίων του ν. Κιλκίς επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη 8 Απριλίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eidisis.gr, ογδοντάχρονος με βαριά αναπνευστικά προβλήματα εισήχθη το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Αμέσως απομονώθηκε λόγω της κλινικής εικόνας και των συμπτωμάτων του και το επόμενο βράδυ (Τρίτη προς Τετάρτη) αφού λήφθηκε δείγμα και εστάλη προς έλεγχο στη Θεσσαλονίκη, διακομίστηκε διασωλημένος και σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης εκδόθηκε το αποτέλεσμα το ελέγχου και ο 80χρονος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Παρότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε εξαρχής από το Νοσοκομείο με άκρα προσοχή και ωσάν εξαρχής να επρόκειτο για ασθενή, λήφθηκαν όλα τα μέτρα προφύλαξης ως εκ του περισσού για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του προσωπικού και του ιδρύματος. Έτσι σε πέντε άτομα (γιατροί νοσηλευτές) δόθηκε άδεια για κατ’ οίκον απομόνωση.

Ο 80χρονος είναι κάτοικος χωριού του βορειοανατολικού Κιλκίς και ξεκίνησε ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης από κλιμάκιο της Αστυνομίας η ιχνηλάτηση των επαφών του καθώς στα χωριά ο συγχρωτισμός είναι ευκολότερος εξαιτίας και του «ανοιχτού» τρόπου ζωής.

Είναι ίσως το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για την απομόνωση – μη διασπορά του ιού.

Πηγή: eidisis.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More