Κινητή μονάδα της ΑΡΣΙΣ δίπλα σε άστεγους και άπορους

Στους χώρους όπου ζουν άστεγοι, άποροι, αποφυλακισμένοι, μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες μεταβαίνει η Κινητή Μονάδα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων για να τους προμηθεύσει βασικά είδη διατροφής και ατομικής υγιεινής.

Πρόκειται για οργανωμένη παρέμβαση που σχεδίασε η ΑΡΣΙΣ με την υποστήριξη των χορηγών της κατά την περίοδο των έκτακτων μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, οι κοινωνικές ανισότητες έγιναν εντονότερες και οι πλέον ευάλωτοι από τους συμπολίτες μας βρέθηκαν αντιμέτωποι με ελλείψεις ειδών πρώτης ανάγκης. Η παρέμβαση απευθύνεται σε περίπου 300 ανθρώπους (άστεγους, αντιμέτωπους με ακραία φτώχεια) και είναι ωφελούμενοι προγραμμάτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ.

Η βασική ιδέα που προωθείται μέσω της δράσης είναι η ολοκληρωμένη υποστήριξη των ανθρώπων σε ανάγκη, συνδέοντας τους ξανά ή για πρώτη φορά με τις υπηρεσίες της ΑΡΣΙΣ. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται ένα βασικό τμήμα από τις εξατομικευμένες ανάγκες των ωφελούμενων, ενώ παράλληλα οι κοινωνικοί επιστήμονες της ΑΡΣΙΣ σχεδιάζουν μαζί τους τα επόμενα βήματα για το μέλλον: Τη δραστηριοποίησή τους για την αντιμετώπιση των αναγκών τους, τη διασύνδεσή τους με υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και φορείς κοινωνικής προστασίας, την αναζήτηση εργασίας, την παροχή δράσεων με στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη, καθώς και τη φροντίδα της ψυχικής τους υγείας.

H δράση της Κινητής Μονάδας της ΑΡΣΙΣ υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης German Doctors, του προγράμματος “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, του Μη Κερδοσκοπικού οργανισμού “Μπορούμε” και άλλων χορηγών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More