ΚΚΕ: Επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός στη Θεσσαλονίκη

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Δελής, σχετικά με τον κλασικό αθλητισμό στη Θεσσαλονίκη και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Καυταντζόγλειο Στάδιο.

Δείτε αναλυτικά:

Το προπονητήριο στίβου του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου (Ε.Κ.Σ.), το οποίο όπως και το χόρτο ήταν παντελώς κατεστραμμένο, έπειτα από δέκα χρόνια προσπαθειών του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,  κατασκευάσθηκε και παραδόθηκε προς χρήση το Μάρτιο του 2018, μαζί με το χόρτο του κεντρικού Σταδίου του οποίου όμως ο ελαστικός τάπητας είναι επικίνδυνος για τους αθλητές και δε χρησιμοποιείται τα τελευταία πέντε έτη.

Να σημειωθεί πως μέχρι και το 2018 τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης διοργανώνονταν στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, το οποίο προσφέρεται από το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, και αποτελεί ένα δεύτερο αθλητικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη.

Σήμερα το κεντρικό Στάδιο του Ε.Κ.Σ. είναι εργοτάξιο. Το Μάιο ξεκίνησε η κατασκευή του ελαστικού τάπητα με σκοπό να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου του 2019, ωστόσο το έργο σταμάτησε και παραμένει άγνωστο πότε θα παραληφθεί για αγώνες στίβου.

Την ίδια ώρα στο Ε.Κ.Σ. εδρεύει το Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης που έχει περίπου 25 αθλητές υψηλού επιπέδου από τη Βόρεια Ελλάδα που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες. Για αυτούς τους αθλητές, όπως επίσης και για τους άλλους αθλητές των πενήντα περίπου σωματείων της Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει χώρος για προπονήσεις, διότι το προπονητήριο στίβου (βοηθητικό) δε χωρά τόσους αθλητές μαζί με τις ακαδημίες.

Επίσης, οι χώροι που διατίθενται εντός του κλειστού δεν επαρκούν για τους χειμερινούς μήνες, επειδή ο αριθμός των αθλουμένων αθλητών/-τριων έχει αυξηθεί πολύ και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών ή άλλων ατυχημάτων.

Επιπλέον πολλά από τα όργανα του στίβου που βρίσκονται στο Ε.Κ.Σ. για τους αγώνες, είναι  κατεστραμμένα και άλλα χρειάζονται επισκευή.

Μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να γυμνάζονται οι αθλητές, οι οποίοι ακόμη μέχρι και σήμερα φέρνουν νίκες Πανευρωπαϊκές, Παγκόσμιες και Ολυμπιακές.

Με βάση τα παραπάνω Ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε άμεσα να βρουν επίλυση τα προαναφερόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός της Θεσσαλονίκης και ειδικά το Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More