ΚΚΕ: Επικίνδυνη για το λαό η στήριξη της κυβέρνησης στις ΗΠΑ

Στη συζήτηση σχετικά με την «κατάσταση στο Ιράν και το Ιράκ μετά την πρόσφατη κλιμάκωση» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τονίζοντας τα παρακάτω:

«Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ με θύματα μεταξύ άλλων Ιρανούς και Ιρακινούς στρατιωτικούς. Καταγγέλλουμε το σχέδιο των ΗΠΑ να κηρυχθεί η Μέση Ανατολή επικράτεια του ΝΑΤΟ. Η επικίνδυνη εμπλοκή της ΕΕ – στο πλαίσιο κλιμάκωσης των ανταγωνισμών για έλεγχο της ενέργειας – στόχο έχει να επωφεληθεί η ίδια. Επικαλείται τα ίδια προκλητικά προσχήματα δικαιολόγησης πολέμων όπως σε Γιουγκοσλαβία, Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Αφγανιστάν που καταδικάζουν τους λαούς σε προσφυγιά και δυστυχία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ουκρανικό αεροπλάνο για την οποία έχει τεράστια ευθύνη η ιρανική κυβέρνηση.

Τονίζουμε ότι η απροκάλυπτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην πολιτική των ΗΠΑ κι η διαχρονική τεράστια ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο θέτουν τον ελληνικό λαό σε μεγάλο κίνδυνο.

Να ενταθεί η λαϊκή πάλη για να ακυρωθεί η επικίνδυνη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα για να μη χρησιμοποιηθούν ως ορμητήριο πολεμικών επεμβάσεων. Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από ΝΑΤΟϊκές αποστολές».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More