ΚΚΕ: Η ΝΔ ακολουθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – Χωρίς εκπαιδευτικούς σχολεία της Χαλκιδικής

Για τις “χαμένες διδακτικές ώρες σε σχολεία της Π.Ε. Χαλκιδικής, εξαιτίας των κενών σε εκπαιδευτικούς” κάνει λόγο το ΚΚΕ σε παρέμβαση του προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μέρα με τη μέρα σωρεύονται οι χαμένες διδακτικές ώρες στα δημόσια σχολεία, λόγω των χιλιάδων κενών θέσεων εκπαιδευτικών”.

“Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των σχολείων της Π.Ε. Χαλκιδικής που υπάρχουν 50 κενά εκπαιδευτικών γεγονός που συνεπάγεται και την υπολειτουργία τους. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ στο ΕΠΑΛ Αρναίας για τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας, που απαιτούνται 5 εκπαιδευτικοί, δεν υπάρχει κανένας, ενώ λείπουν 3 μηχανολόγοι και 2 ηλεκτρολόγοι. Στο ΓΕΛ Αγίου Νικολάου δεν υπάρχει Μαθηματικός. Επιπλέον γονείς και μαθητές του ΓΕΛ Συκιάς είναι ανάστατοι καθώς στο σχολείο στο οποίο φοιτούν 70 μαθητές, διδάσκουν μόλις 4 εκπαιδευτικοί. Το γεγονός των χαμένων διδακτικών ωρών επιβαρύνει όλους τους μαθητές, ιδιαιτέρως τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που θα κληθούν να εξεταστούν πανελλαδικά στο τέλος της χρονιάς για την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση” λέει χαρακτηριστικά.

“Η αντιεκπαιδευτική πολιτ ική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή της ΝΔ, έχει ως αποτέλεσμα τα σχολεία να απογυμνώνονται από το απαραίτητο εκπαιδευτικό δυναμικό, ολοένα να αυξάνουν οι χαμένες διδακτικές ώρες και να υποβαθμίζεται η λειτουργία τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών, στερώντας από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στη μόρφωση, καταδικάζοντας στην ανεργία και την εργασιακή ομηρία τους εκπαιδευτικούς” καταλήγει.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More