Κλείδωσε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ – Πότε θα γίνει

Με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ημερομηνία της συνάντησης “κλείδωσε” σήμερα και βέβαια το τετ α τετ που θα είναι το πρώτο των δύο ανδρών μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία αναμένεται με ενδιαφέρον, με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα (ο Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη και με τον Ερντογάν), την κινητικότητα στο κυπριακό αλλά και το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις ενεργειακές πηγές της ανατολικής Μεσογείου. Για την Ελλάδα βεβαίως στην ατζέντα είναι και η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και η καλλιέργεια θετικού κλίματος για τα πρωτογενή σε δεύτερο χρόνο.

Το Σκοπιανό πάντως πλέον δεν ανοίγει πληγές στις σχέσεις των δύο χωρών αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δηλώσει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας. Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη ενδέχεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζαεφ.

Πηγή: news247.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More