Κλειστά τα φαρμακεία τις επίσημες αργίες

Την υποχρέωση των φαρμακείων να κατεβάζουν ρολά τις επίσημες αργίες προβλέπει βουλευτική τροπολογία που αποδέχθηκε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Με την ίδια ρύθμιση μειώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα νεοεισαγόμενα φάρμακα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία που υπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με εξαίρεση τα διανυκτερεύοντα και τα διημερεύοντα, τα φαρμακεία παραμένουν κλειστά, 25η Μαρτίου, Μεγάλη Παρασκευή, Δευτέρα του Πάσχα, Δεκαπενταύγουστο, ανήμερα και την επομένη των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά, 28η Οκτωβρίου, Αγίου Πνεύματος, την ημέρα εορτής του Πολιούχου Αγίου της πόλης και την ημέρα Απελευθέρωσης της πόλης.

Επίσης, το ήδη θεσμοθετημένο ποσοστό συμμετοχής περιορίζεται κατά το ήμισυ στην περίπτωση φαρμάκων για τα οποία καταλήγει επιτυχώς η διαδικασία διαπραγμάτευσης.

Συνεπώς, το 25% περιορίζεται σε 12,5% και το 10% σε 5%, ενώ ως προς τα γενόσημα το ποσοστό συμμετοχής του ασθενούς μπορεί να μειώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας.

Η ρύθμιση ήταν αίτημα των φαρμακοποιών, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Πηγή: cnn.gr/ Ολγα Παναγιωτίδου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More