Κοινός φορτιστής για όλα τα κινητά για μείωση στα ηλεκτρονικά σκουπίδια

Εντατικοποιεί τις προσπάθειες της η Ευρώπη, για την εφαρμογή της Οδηγίας του 2014 για το ραδιοεξοπλισμό όπου οι νομοθέτες της ζητούν τη δημιουργία ενός κοινού φορτιστή για όλα τα κινητά τηλέφωνα.


Η Κομισιόν αναλαμβάνει περαιτέρω δράση προς τη βιομηχανία για το θέμα. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πετύχει τους στόχους της Οδηγίας. Παρ’ όλα αυτά, η Κομισιόν δηλώνει ότι έχει επιτευχθεί κάποια πρόοδος. Το 2009 υπήρχαν περισσότερα από 30 είδη διαφορετικών φορτιστών, ενώ σήμερα υπάρχουν κυρίως τρεις.

Οι ευρωβουλευτές αναμένουν συγκεκριμένες δράσεις από την Κομισιόν -που θα ασχοληθεί με το θέμα την ερχόμενη Πέμπτη- για τον περιορισμό του όγκου των σκουπιδιών από ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα τα νέα τηλέφωνα και οι φορτιστές να πωλούνται ξεχωριστά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η παγκόσμια παραγωγή ανά έτος σκουπιδιών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού ανέρχεται σε περίπου 50 εκατ. μετρικούς τόνους, δηλαδή σε παραπάνω από 6 κιλά κατ’ άτομο.

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην Ευρώπη το 2016 ήταν 12,3 εκατ. μετρικοί τόνοι, δηλαδή 16,6 κιλά κατά μέσο όρο ανά κάτοικο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More