Κορωνοϊός: Ένας 18χρονος, το νεότερο θύμα στην Αγγλία

Ένας έφηβος ηλικίας 18 ετών είναι το νεότερο άτομο που πεθαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο αριθμός των ατόμων που πέθαναν από την εξαιρετικά μεταδοτική αναπνευστική νόσο έχει αυξηθεί κατά 48 άτομα την Κυριακή φτάνοντας τους 281 ενώ τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα στην Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονται σε 5.683, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ανήκε σε ευπαθή ομάδα

Συγκεκριμένα, στην Αγγλία 37 ακόμη άτομα, θετικοί στον κορωνοϊό, πέθαναν χθες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 257. Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, οι ασθενείς ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 102 ετών και θεωρούνται ο νεότερος και η μεγαλύτερος ασθενής που έχασε την ζωή του από κορωνοϊό στην Αγγλία. Όλοι τους ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, με υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς, για την μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, εάν οι άνθρωποι δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More