Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα του μεταλλαγμένου ιού στην Ελλάδα

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο καθηγητής υγειονομικής και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την πορεία της πανδημίας ειδικά μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, τα επιδημιολογικά στοιχεία μετά το άνοιγμα της αγοράς θα είναι γνωστά σε μια βδομάδα από την έναρξή της κατά μέσο όρο και πλήρη σε δύο βδομάδες.

Είναι δεδομένο ότι θα σημειωθεί μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων, αλλά το ζητούμενο είναι αυτή η αύξηση να είναι μικρή και διαχειρίσιμη.

Ο καθηγητής συμβούλεψε τον κόσμο να μη χρησιμοποιεί πάνινες μάσκες, αλλά τις χειρουργικές, καθώς αυτές είναι πιο αποτελεσματικές.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρηγιάννης, μίλησε για τη μετάλλαξη του ιού λέγοντας πως στη χώρας μας έχουν εντοπισθεί ήδη 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ανησυχητικά είναι τα δύο ορφανά που εντοπίστηκαν σε Αθήνα και Κρήτη και δεν έχουν ιχνηλατηθεί.

Εξήγησε πως ο μεταλλαγμένος ιός δεν έχει πιο σοβαρά συμπτώματα, αλλά είναι πιο μεταδοτικός.

Τέλος, ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε πως το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και τον μεταλλαγμένο ιό, ενώ ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πως υπάρχει μια σταθεροποιητική πορεία αναφορικά με τα κρούσματα, η οποία θα συνεχιστεί.

ΠΗΓΗ: IN.GR

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο