Κορωνοϊός: Αφαιρούνται από την ευρωπαϊκή λίστα ασφαλών χωρών Σερβία και Μαυροβούνιο

Η ΕΕ αποφάσισε να αφαιρέσει τη Σερβία και το Μαυροβούνιο από τη λίστα των ασφαλών χωρών από τις οποίες επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν συζητήθηκε καν το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν οι ΗΠΑ στον κατάλογο λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες την Τρίτη εξέτασαν και ενέκριναν την πρόταση της Γερμανίας, η οποία ασκεί την προεδρία της Ε.Ε., να αποσύρουν τη Σερβία και το Μαυροβούνιο εξαιτίας της επιταχυνόμενης μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η ανανεωμένη λίστα θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Ο κατάλογος αυτός αποτελεί μόνο μια σύσταση προς τα 27 κράτη – μέλη και ενημερώνεται τακτικά. Οι 27 συζήτησαν επίσης να αποσύρουν την Αλγερία και το Μαρόκο από τον κατάλογο ασφαλών χωρών, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19, αλλά οι περισσότερα κράτη – μέλη αντιτάχθηκαν στην κίνηση, καθώς οι αριθμοί εκεί είναι ακόμη σχετικά χαμηλοί.

Πηγή πληροφοριών: Reuters, enikos.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More