Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στη Νέα Υόρκη – Πάνω από 8.000 οι νεκροί (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τα 300.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχει ξεπεράσει ο αριθμός των ασθενών που νοσούν τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ. Την ίδια ώρα οι νεκροί ανέρχονται πάνω από 8.000.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Το όριο των 200.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα είχε ξεπεραστεί μόλις την Τετάρτη, μια ταχεία αύξηση που έγινε ορατή από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των διαγνωστικών ελέγχων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι η κύρια εστία της πανδημίας στις ΗΠΑ, στην οποία έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1.905 θάνατοι. Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε όλο τον πλανήτη.

Ο Σάκης Χατζόπουλος που ζει μόνιμα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης μιλώντας στο ThessToday.gr είπε χαρακτηριστικά: “Σε λίγο θα πέφτουμε κάτω σαν τις μύγες”, ενώ σημείωσε ότι χθες που έκανε καλό καιρό είχαν βγει όλοι έξω.

“Η ζωή μας έχει αλλάξει όπως σε όλες τις χώρες. Κάνουμε υπομονή. Μας βοηθάνε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να βλέπουμε τις οικογένειες μας στην Ελλάδα. Προσέχουμε για να έχουμε χωρίς sms, χωρίς χαρτιά”, τόνισε.

Προειδοποίηση Τραμπ για κορωνοϊό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για μια μεγάλη άνοδο στους θανάτους λόγω του κορωνοϊού τις ερχόμενες μέρες, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει, όπως είπε, τις δυσκολότερες δύο εβδομάδες της πανδημίας.

«Θα υπάρξουν πολλοί θάνατοι», δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων για την υγειονομική κρίση. «Φτάνουμε σε μια στιγμή που θα είναι πολύ φρικτή», τόνισε. «Πιθανώς δεν έχουμε ξαναδεί αριθμούς τέτοιου μεγέθους. Ίσως σε πόλεμο, κατά τη διάρκεια του Πρώτου ή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ή κάτι τέτοιο».

Ο Λευκός Οίκος έχει προβλέψει πως 100.000 με 240.000 Αμερικανοί θα πεθάνουν εξαιτίας του κορωνοϊού ακόμη και αν τηρηθούν τα σημερινά μέτρα κατ’οίκον περιορισμού.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του ThessToday.gr από την Αστόρια της Νέας Υόρκης:

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More