Κορωνοϊός: Η κινεζική βοήθεια προς την ΕΕ διοχετεύεται στην Ιταλία

Μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ της Προέδρου της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν και του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ, ο προστατευτικός εξοπλισμός που δώρισε η Κίνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε τώρα στη Ρώμη της Ιταλίας.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη της Κίνας και, όπως δήλωσε η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν, σε καιρούς ανάγκης χρειαζόμαστε αμοιβαία στήριξη. Η ΕΕ και η Κίνα συνεργάζονται ήδη από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η νόσος του κορονοϊού. Τον Φεβρουάριο, η ΕΕ είχε προσφέρει 56 τόνους εξοπλισμού στην Κίνα», δήλωσε ο Γιάνεζ Λέναρτσιτς, Επίτροπος αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων.

Το κινεζικό αεροπλάνο παρέδωσε 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, 200.000 μάσκες N95 και 50.000 διαγνωστικά τεστ στην Ιταλία. Μετά την απευθείας δωρεά της Κίνας προς την ΕΕ, το Κέντρο συντονισμού αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της ΕΕ συντόνισε τη διανομή στην Ιταλία.

Τον Φεβρουάριο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Λετονία, η Εσθονία, η Αυστρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία και η Σλοβενία είχαν παραδώσει στην Κίνα, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, πάνω από 56 τόνους υλικό (προστατευτικές στολές, απολυμαντικά και ιατρικές μάσκες).

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More