Κορωνοϊός: «Κόκκινη» στον χάρτη και η Ελλάδα

Θέση στον διαδραστικό χάρτη, σχεδόν real time, με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού βρήκε από την Τετάρτη η Ελλάδα. Η χώρα μας έχει πλέον τη δική της «κόκκινη βούλα» δίπλα στην Ιταλία, με 12 νεκρούς και εκατοντάδες ύποπτα κρούσματα.

Σημειώνεται ότι μια 38χρονη, που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, είναι το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και είναι καλά στην υγεία της, ενώ οι οικείοι της και οι συνταξιδιώτες της στην πτήση έχουν τεθεί προληπτικά υπό επιτήρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο χάρτης της επιδημίας από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins University (JHU) διαμορφώνεται με στοιχεία που αντλούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) και άλλους οργανισμούς δημιούργησε Ο ΠΟΥ έχει κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για την ασθένεια.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-14 παγκοσμίως με βάση τον χάρτη ανέρχονται σε 81.280.

Πηγή: skai.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More