Κορωνοϊός: Πέντε ύποπτα δείγματα εξετάστηκαν στο εργαστήριο μικροβιολογίας ΑΠΘ

Πέντε δείγματα ύποπτα για κορωνοϊό εξετάστηκαν από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

της Χριστίνας Μισιρλή 

Μάλιστα, ένα από τα δείγματα ανήκει σε ένα 4χρονο αγοράκι το οποίο είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη. Η διευθύντρια του Εργαστηρίου, Άννα Παππά, μιλώντας στο ThessToday.gr ανέφερε ότι από την αρχή του μήνα εξετάστηκαν πέντε δείγματα, τα οποία έχουν βγει όλα αρνητικά.

Από τη μεριά της η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Εργαστηρίου, Γεωργία Γκιούλα δήλωσε: “Από τη στιγμή που παραλαμβάνουμε το δείγμα μέσα σε μιάμιση ώρα έχει βγει το αποτέλεσμα για το αν είναι αρνητικό ή θετικό”. “Πρώτα είναι απαραίτητη μία πρώτη επεξεργασία του δείγματος” πρόσθεσε.

Τέλος, η κ. Γκιούλα σημείωσε ότι ο ένας ασθενής που εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια του κορωνοϊού είχε επιστρέψει από την Κίνα πριν από δέκα μέρες, ενώ συμπλήρωσε ότι εξετάστηκε δείγμα ενός 4χρονου αγοριού που είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη, το οποίο εμφάνισε συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More