Κορωνοϊός: Πληροφορίες για επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη

Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού φέρεται να έχει εντοπιστεί στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flashnews, πρόκειται για έναν άνδρα 45 ετών από περιοχή του Ηρακλείου που επισκέφτηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών του ΠΑΓΝΗ με συμπτώματα.

Οι εξετάσεις φέρεται να βγήκαν θετικές.

Στοίχημα οι διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ

Στο μεταξύ, το μεγάλο στοίχημα για το σύστημα υγείας είναι η αντιμετώπιση μιας μεγάλης έξαρσης, ιδίως σε σοβαρά περιστατικά της νόσου που θα χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη ολοκληρώθηκε μια μεγάλη επιχείρηση του ΕΚΑΒ, η εκκένωση της ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Οι οκτώ ασθενείς διακομίστηκαν σε άλλες Μονάδες της Αττικής, και η ΜΕΘ του Σωτηρία που είναι και νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία ώστε να δεχθεί ασθενείς αποκλειστικά με νόσο Covid-19.

Δύο διασωληνωμένοι στο Ρίο

Και δεύτερος ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος. Ο 64χρονος νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, με πνευμονία και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για τον δεύτερο ασθενή στο εν λόγω νοσοκομείο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ενώ πανελλαδικά είναι ο τρίτος ασθενής διασωληνωμένος και ο τέταρτος σε σοβαρή κατάσταση.

Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται ακόμα 21 άτομα πλην των δύο διασωληνωμένων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και επίσης διασωληνωμένο είναι ο 66χρονος από την Αμαλιάδα που είναι το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε με κορωνοϊό στην Πάτρα, έπειτα από ταξίδι του στους Άγιους Τόπους.

Επίσης, από αύριο θα λειτουργήσουν τα εργαστήρια των νοσοκομείων Αττικό και Πανεπιστημιακού Λάρισας που θα εκτελούν εξετάσεις για τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαστηρίων σε 7 (Παστέρ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, ΠΑΓΝΗ, Ρίο, Αττικόν, Λάρισα).

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More