Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Στο ένα εκατομμύριο σε λίγες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων

Με εφιαλτικό ρυθμό πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και οι θάνατοι κορωνοϊού ανά τον κόσμο. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα πληγούν από την πανδημία τις επόμενες ημέρες, όπως τόνισε, μάλιστα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί σημαντικά αύξηση των περιστατικών, γεγονός που σημαίνει ότι σχεδόν όλες οι χώρες του κόσμου έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό.

Την τελευταία, δε, εβδομάδα διπλασιάστηκαν οι θάνατοι, ενώ αναμένεται σε λίγο καιρό ο αριθμός των θυμάτων να «σκαρφαλώσει» στις 50.000.

Λιγότερα κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στην Αφρική, ωστόσο εκφράζεται ζωηρή ανησυχία για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις της νόσου.

Είναι, δε, σημαντικό, όπως διαμηνύει ο ΠΟΥ, οι αναπτυσσόμενες χώρες να διαθέτουν τα μέσα ώστε να προχωρούν στη διάγνωση του κορωνοϊού και στην αναχαίτιση της εξάπλωσής του.

Πολλές χώρες, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ, έχουν επιβάλει μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που βοηθούν μεν στη μείωση των κρουσμάτων, ωστόσο μπορεί να υπάρξουν ανεπιθύμητες συνέπειες στον φτωχότερο και πιο ευάλωτο πληθυσμό.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More