Κορωνοϊός: Πρεμιέρα κάνει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή – Όλες οι λεπτομέρειες

“Πρεμιέρα” κάνει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «MyBusinessSupport» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι στην πλατφόρμα αυτή υποβάλλονται αιτήσεις για τη λήψη της επιστρεπτέας προκαταβολής του 1 δισ. ευρώ για τον μήνα Απρίλιο και είναι ένα από τα μέτρα ευνοϊκής χρηματοδότησης με χαμηλό επιτόκιο που συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 10 Απριλίου προκειμένου το ποσό της ενίσχυσης να καταβληθεί στους δικαιούχους εντός του μήνα. Σημειώνεται ότι και στην περίπτωση αυτή ισχύει η ρήτρα μη απόλυσης για όσες επιχειρήσεις κάνουν χρήση του μέτρου. Η επιστρεπτέα προκαταβολή αφορά κατά κύριο λόγο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με προσωπικό από 1 έως 500 εργαζόμενους ενώ θα καταβληθεί μέσω του Taxis στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων. Η επιστρεπτέα προκαταβολή έχει πενταετή διάρκεια, με το πρώτο έτος να αποτελεί περίοδο χάριτος χωρίς να υπάρχει υποχρέωση αποπληρωμής δόσης ενίσχυσης, ενώ τα υπόλοιπα 4 έτη είναι η περίοδος αποπληρωμής σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More