“Κορώνα και Γράμματα”: Το παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν τον κορωνοϊό… διασκεδαστικά (ΦΩΤΟ)

Αν στα μάτια ενός ενήλικα το “lockdown” που τελείωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακής και οι γενικότεροι περιορισμοί στην καθημερινότητα φαίνονται περίεργοι, τότε στα μάτια ενός ανήλικου φαντάζουν ανεξήγητα φαινόμενα.

Ρεπορτάζ: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Τα παιδιά είδαν την καθημερινότητά τους να αλλάζει άρδην μετά το κλείσιμο των σχολείων, καθώς εντάχθηκαν σε μια νέα κατάσταση δεδομένης της εποχής. Να βοηθήσουν τα παιδιά στο να κατανοήσουν καλύτερα την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στην κοινωνία προσπαθούν, μέσω του βιβλίου τους “Κορώνα και Γράμματα”, ο γιατρός, Τίμος Χαλκιάς, και η υποψήφια διδάκτωρ των Επιστημών Αγωγής, Στέλλα Τριανταφύλλου.

Ο Τ. Χαλκιάς και η Σ. Τριανταφύλλου

Ο ήρωας του παραμυθιού παρουσιάζει τη διαμονή του στο σπίτι και διακρίνονται οι συναισθηματικές του αντιδράσεις και η εξέλιξή του από την άγνοια στη γνώση και από την ανία στη δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου του. Μέσω της ιστορίας, δίνεται αισιόδοξο μήνυμα αναφορικά με τα οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε συλλογικά μέσα από αυτήν τη διεθνή πρόκληση.

Στο τέλος του, το έργο εμπεριέχει και δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από τους γονείς, όσο και από επαγγελματίες (εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, γιατρούς, λογοθεραπευτές. Το υπέροχο αυτό παραμύθι είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο δωρεάν, προσελκύοντας πολλά παιδιά και ενήλικες.

 

Διαβάστε το βιβλίο εδώ

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον έναν από τους δύο συγγραφείς του παραμυθιού, Τίμο Χαλκιά, ο οποίος μίλησε για το βιβλίο και το κοινό που προσελκύει: “Είναι ένα βιβλίο σχετικά με την κατάσταση που βιώνουμε με την καραντίνα λόγω της πανδημίας. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από παιδιά σχολικής ηλικίας. Όπως όλα τα παραμύθια, προσπαθεί να κάνει κατανοητή στα παιδιά την κατάσταση της πανδημίας και να δώσει κάποια μηνύματα. Επιπλέον, το παραμύθι είναι γραμμένο με χιουμοριστικό τρόπο και έχει αναφορές στην καθημερινότητα, γεγονός που μπορεί να κάνει κι έναν ενήλικα να το εκτιμήσει”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο κ. Χαλκιάς μίλησε για το πώς προέκυψε το συγκεκριμένο συγγραφικό εγχείρημα: “Προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις ιδιότητές μας, τη δική μου ως γιατρός και της Στέλλας ως ειδική παιδαγωγός. Στο παρελθόν είχαμε κάνει ήδη μια προσπάθεια με ένα χιουμοριστικό βιβλίο για παιδιά που αφορά την επίσκεψη στο γιατρό. Η συγγραφή του έχει τελειώσει και έχουμε υπογράψει με τον εκδοτικό, απλώς πήγε πίσω η έκδοση λόγω της μη λειτουργίας των τυπογραφείων κατά τον κορωνοϊό. Εφόσον είχαμε κάνει ήδη μια προσπάθεια και καθώς το θέμα του κορωνοϊού ήταν επίκαιρο, θέλαμε πάλι να βοηθήσουμε, γράφοντας ένα βιβλίο”, ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Χαλκιάς αναφέρθηκε στο στόχο του παραμυθιού: “Ο στόχος του βιβλίου είναι να κατανοήσουν καλύτερα τα παιδιά την κατάσταση που βιώνουμε. Τα παιδιά θα επηρεαστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς τα σχολεία ακόμη είναι κλειστά και περνούν αρκετές ώρες στο σπίτι. Μέσω του βιβλίου έχουν μια δημιουργική διέξοδο, βοηθώντας τα να καταλάβουν τους κανόνες υγιεινής με διασκεδαστικό τρόπο. Το βιβλίο θέλουμε να βοηθήσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί είτε είναι παιδιά είτε είναι ενήλικες”, είπε.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More