Κοτόπουλο με πιπεριές στο τηγάνι

Ένα από τα πιο ευέλικτα υλικά σε πιάτο που μόνο του είναι εξαιρετικός μεζές ενώ με ρύζι ή πατάτες, γίνεται ένα ωραίο κυρίως.

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

λίγο αλεύρι

1 κουτ. γλυκού κόκκους από πιπέρι πράσινο

1 πιπεριά κόκκινη σε μεγάλους κύβους

1 πιπεριά πράσινη σε μεγάλους κύβους

1 πιπεριά κίτρινη σε μεγάλους κύβους

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

4-5 ντοματίνια

χυμό από 1 λεμόνι

100ml κρέμα γάλακτος

5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

ρύζι basmati για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε το κοτόπουλο αφού πρώτα το αλατοπιπερώσετε και το πασπαλίσετε με αλεύρι. Αφού το ροδίσετε από όλες τις πλευρές το ακουμπάτε σε πιάτο.

Προσθέτετε στο λάδι τις πιπεριές, τα πιπέρια και το σκόρδο. Αλατίζετε και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι.

Προσθέτετε τα ντοματίνια και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε λίγο ακόμη να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντας με ρύζι basmati.

Πηγή: olivemagazine

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο