Κουραμπιέδες γεμιστοί με ξερά φρούτα και καρπούς!

Πρόταση του σεφ Fanis Kassoulas

Υλικά συνταγής γα 12 μερίδες
βούτυρο φρέσκο: 1 φλιτζάνι
γάλα: 1/4 φλιτζανιού
αλεύρι: 3 φλιτζάνια
μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλιά της σούπας
αμύγδαλα: 1 φλιτζάνι, χοντροκοπανισμένα
άχνη: 50 γρ.
βανίλιες: 2

Για τη γέμιση
ξερά φρούτα: 3 φλιτζάνια (βερίκοκα, χουρμάδες, σύκα), ψιλοκομμένα
φουντούκια: 1 φλιτζάνι, χοντροκομμένα
ξανθή ζάχαρη: 1/2 φλιτζάνι
μέλι: 1 κουταλιά της σούπας
κανέλα: 1 κουταλάκι του γλυκού
γαρίφαλα: 1/2 κουταλάκι του γλυκού, κοπανισμένα

Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη: για το πασπάλισμα
ανθόνερο: για το ράντισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, την άχνη και τη βανίλια. Προσθέτετε κατά μικρές ποσότητες λιωμένο βούτυρο και γάλα και ζυμώνετε, μέχρι η ζύμη που θα προκύψει να τρίβεται.

Ετοιμάζετε τη γέμιση, ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης στην παλάμη σας και πλάθετε το ζυμαράκι σε σχήμα δίσκου με βαθούλωμα στο κέντρο, όπου και βάζετε αρκετή γέμιση.

Ψήνετε τους κουραμπιέδες για 40’ στους 175 °C. Ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο