“Κραυγή” αγωνίας από καταστηματάρχες για το κλείσιμο της Βενιζέλου λόγω Μετρό (ΦΩΤΟ)

“Καταστρεφόμαστε οικονομικά, έχουμε πτώση στους τζίρους μας έως και 70% και φοβόμαστε για την ασφάλειά μας. Κανείς δεν μας ρώτησε. Μας επέβαλαν να ζούμε με τις λαμαρίνες έξω από τα καταστήματά μας που είναι αποκλεισμένα για τους καταναλωτές”. Με αυτά τα λόγια περιγράφουν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στην οδό Βενιζέλου, την κατάσταση που βιώνουν από τα έργα του Μετρό, μιλώντας στο ThessToday.gr.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Το “τελειωτικό χτύπημα” όπως αναφέρουν είναι το κλείσιμο του τμήματος από την Εγνατία μέχρι την Ερμού και όπως επισημαίνουν δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ή ενημέρωση ότι θα ακολουθήσουν τα συγκεκριμένα έργα και φοβούνται πως θα τοποθετηθούν λαμαρίνες μπροστά στα μαγαζιά τους.

“Κανένας δεν μας έχει διαβεβαιώσει ότι θα υπάρξουν διαβάσεις που θα επιτρέπουν στον κόσμο να έχει πρόσβαση στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ξαφνικά μάθαμε ότι θα κλείσει ο δρόμος για τέσσερις μήνες, πριν τις γιορτές τον Χριστουγέννων, την χρονική περίοδο δηλαδή που η αγορά περιμένει να πάρει μια “ανάσα”. Αυτό είναι καταστροφικό. Ποιος μας εγγυάται ότι θα είναι για αυτούς τους μήνες που λένε και όχι για παραπάνω;” αναρωτιούνται οι καταστηματάρχες και σημειώνουν πως τόσους μήνες που έχουν τοποθετηθεί οι λαμαρίνες στην οδό Βενιζέλου, δεν έχει γίνει καμία εργασία και φοβούνται για νέες καθυστερήσεις.

Όσο υπάρχουν λαμαρίνες που κρύβουν τα καταστήματα μας φοβόμαστε για την ασφάλειά μας, αφού είμαστε ουσιαστικά αποκομμένοι από το κεντρικό δρόμο και εύκολα μπορεί κάτι να συμβεί” ενώ αναφέρουν πως αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων τους.

Σημειώνεται, πως από τη νέα εβδομάδα σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της Τροχαίας, θα ανοίξει πλέον ο δρόμος πάνω από την Εγνατία, αλλά θα κλείσει από την Εγνατία έως την Ερμού για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών (Δείτε αναλυτικά εδώ).

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ) – Νέοι Ορίζοντες, Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης, βρέθηκε σήμερα στην περιοχή και συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι του εξέφρασαν τον φόβο και τις ανησυχίες τους.

Μιλώντας στο ThessToday.gr, ο κ. Φωτιάδης χαρακτήρισε το κλείσιμο της Βενιζέλου ως καταστροφική απόφαση για την αγορά της Θεσσαλονίκης και τόνισε πως “πρόκειται για μια κίνηση που συνιστά “χαριστική βολή” για τα καταστήματα του κέντρου της πόλης και τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν δεινοπαθήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις πολύχρονες εργασίες επί της Εγνατίας”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΘ – Νέοι Ορίζοντες κάλεσε για ακόμη μια φορά την Αττικό Μετρό αλλά και την κυβέρνηση “να σκύψουν στο πρόβλημα που απειλεί τη βιωσιμότητα δεκάδων επιχειρήσεων και να αναθεωρήσουν τον σχεδιασμό για το κλείσιμο της Βενιζέλου, καθώς η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο” ενώ τόνισε πως οι επαγγελματίες έχουν προτάσεις και πως θα έπρεπε να τους ακούσουν πριν ληφθεί η απόφαση για τις νέες ρυθμίσεις και κλείσει ο δρόμος από την Εγνατία έως την Ερμού.

Τέλος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φωτιάδης “η πόλη έχει ανάγκη το Μετρό και θα έπρεπε να είναι έτοιμο από χθες” ενώ υπογράμμισε πως οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της πόλης, δεν αντέχουν ούτε μια ημέρα ανατροπής του προγραμματισμένου χρόνου παράδοσης τόσο του επίμαχου σταθμού αλλά και του συνολικού έργου”.

 

 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More