Κυρίζογλου για Θεοδωρικάκο: Είναι υπουργός όχι αυτοκράτορας!

Κάθε άλλο παρά ήρεμο λιμάνι δεν μοιάζει η γαλάζια παράταση στην ΚΕΔΕ. Βλέπετε τα απόνερα της σκληρής σύγκρουσης του Δημήτρη Παπαστεργίου με τον Λάζαρο Κυρίζογλου που διεκδίκησαν την προεδρία της Ένωσης καλά κρατούν, με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης να εξαπολύει σκληρή επίθεση στον υπουργό εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Δεν είναι αυτοκράτορας, υπουργός εσωτερικών είναι. Να πάρει πίσω τις αποφάσεις του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου. Πρόσθεσε δε ότι «αν δεν τις ανακαλέσει θα πρέπει να δούμε τον πρωθυπουργό να τον ανακαλέσει στην τάξη». Όλα αυτά στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ και με αφορμή τις αποφάσεις του υπουργού εσωτερικών να ορίσει μέλη της Επιτροπής Περιφερειών και του ΔΣ του ΕΕΤΑΑ πριν από τις εκλογές στην ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου στην μεν Επιτροπή των Περιφερειών δεν εκπροσωπείται επαρκώς ούτε η γαλάζια παράταξη, που πήρε 65% στις εκλογές της ΚΕΔΕ, ούτε και οι περιφέρειες εκτός Αττικής, ενώ για την ΕΕΤΑΑ –σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κυρίζογλου- ο κ. Θεοδωρικάκος όρισε πρόεδρο ειδικό συνεργάτη του και αντιπρόεδρο τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.

Όλα αυτά με φόντο την εκτίμηση που υπάρχει στο επιτελείο του κ. Κυρίζογλου ότι ο κ. Θεοδωρικάκος παρενέβη στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου και του ΔΣ της ΚΕΔΕ υπέρ του δημάρχου Τρικκαίων και τελικού νικητή κ. Παπαστεργίου. Πάντως για το θέμα και νέος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ήταν αντίθετος με την απόφαση του υπουργού, χρησιμοποιώντας όμως πολύ πιο ήπιους τόνους. Πρότεινε δηλαδή να σταλεί επιστολή στον κ. Θεοδωρικάκο με την οποία να του ζητείται να τροποποιήσει τις αποφάσεις του.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More