Κυριάκος Κυριάκος και Κυρίζογλου τα “είπαν” για την Δ. Θεσσαλονίκη

Με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Κυριάκος.

Οι κκ. Κυριάκος και Κυρίζογλου συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα και τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης και έκαναν ειδική αναφορά στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της. Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον κ. Κυρίζογλου υποστήριξε πως η Δυτική Θεσσαλονίκη με την αναβάθμισή της και την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών μπορεί να μετατραπεί σε περιοχή “κόσμημα”, στην εμβληματικότερη είσοδο της πόλης από την Εθνική Οδό.

Ο κ. Κυριάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων και στη μετατροπή τους σε Μητροπολιτικά Πάρκα και ελεύθερους χώρους αθλητισμού και πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κυριάκος επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός forum, μιας διαρκούς επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων της πόλης με σκοπό να αντιμετωπιστούν από κοινού τα προβλήματα και να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η μετανάστευση των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Όπως είπε ο κ. Κυριάκος, είναι αναγκαίο να υπάρξει σύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και να δοθούν κίνητρα σε επιχειρήσεις, ώστε να απορροφούν τους κορυφαίους των διαφόρων κλάδων των πανεπιστημίων, με σκοπό η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλη πρότυπο της μπλε ανάπτυξης. «Με την αξιοποίηση του υψηλής ποιότητας επιστημονικού προσωπικού που διαθέτουμε, το Λιμάνι, το αεροδρόμιο, η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων», σημείωσε ο κ. Κυριάκος.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε επίσης στις προτάσεις του κόμματος για στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, με σκοπό την μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More