Κωνσταντοπούλου: “Προτείνουμε δημοψήφισμα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών – Ο Μητσοτάκης έκανε κωλοτούμπα”

“Μπορεί να μην επιτύχαμε τον εκλογικό μας στόχο, δεν εγκαταλείπουμε όμως το γενικό μας στόχο, να πείσουμε δηλαδή όσους δίστασαν ότι είμαστε η μόνη καθαρή φωνή”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο πλαίσιο της ΔΕΘ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

της Κικής Τσάνη

“Θα είμαστε μια εξωκοινοβουλευτική αντιπολίτευση, καθώς στη Βουλή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, όπως φάνηκε καθαρά και από την εκλογή προέδρου της Βουλής”, ανέφερε.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ακόμα πως το κίνημα της Πλεύσης Ελευθερίας θα προχωρήσει σε εντατική συγκρότηση σε όλη την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως κάθε μήνα θα παραχωρείται μια συνέντευξη Τύπου σε μία πόλη της επικράτειας.

¨”Ξεκινάμε από τη Μακεδονία και προτείνουμε δημοψήφισμα για την ακύρωση της αντισυνταγματικής και προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Εμείς προειδοποιήσαμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κάνει κωλοτούμπα στο θέμα αυτό, πράγμα που έκανε με τρόπο θεαματικό”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας παράλληλα πως ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ πως θα διαφυλάξει τα μακεδονικά προϊόντα, στην ουσία τα αφήνει απροστάτευτα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σχολίασε ακόμα την ανάληψη καθηκόντων αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Μαργαρίτη Σχοινά, εκφράζοντας “σοβαρή, ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη αντίθεση” στην επιλογή. “Ο κ. Σχοινάς είναι πρόσωπο το οποίο έχει διαδραματίσει ρόλο στο πραξικόπημα που έγινε εναντίον της χώρας μας, είναι πρόσωπο που έχει εκπροσωπήσει την Τρόικα και τους δανειστές εναντίον της χώρας μας”.

Όσον αφορά την ταινία του Κώστα Γαβρά “Ενήλικες στο δωμάτιο” που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη, επανέλαβε πως του έχει στείλει ανοιχτή επιστολή ενώ σε ερώτηση που της τέθηκε επιβεβαίωσε τους διαλόγους της με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως καταγράφονται στο βιβλίο “Η τελευταία μπλόφα”.

“Ένας καλλιτέχνης πολιτικά ενεργός, με γνώση εμπειρία και με αυτό το  στίγμα και το κύρος  δεν επιχείρησε να διασταυρώσει τα λεγόμενα Βαρουφάκη αλλά αντίθετα ανέλαβε να δημιουργήσει μία ταινία υιοθετώντας το σενάριο Βαρουφάκη. Γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα σενάριο που γραφόταν σταδιακά και είναι ακόμα μια ξεκάθαρο και δυστυχές ότι ο κ. Βαρουφάκης δε δούλεψε όσο και όπως θα έπρεπε για να υπηρετήσει το λαό και την πατρίδα μας και συμπεριφέρθηκε εντελώς επιπόλαια και ασυνείδητα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική. Δούλεψε πάρα πολύ συστηματικά για να γράψει το σενάριο της αυτοηρωποίησής του”, είπε για την ταινία του Κώστα Γαβρά.

“Η κ. Βαρβιτσιώτη μου ζήτησε να της δώσω συνέντευξη και της έδωσα, όπως κάνω με όλους τους δημοσιογράφους και βεβαίως ό,τι λέω on the record, λέω και off the record. Με ρώτησε αν αυτό είναι off the record και της είπα ότι είναι on the record. Το κομμάτι που αναφέρεται στην συνάντησή μου με τον κ. Τσίπρα στις 21 Φλεβάρη του 2015 είναι ακριβές και το επιβεβαιώνω και είναι ένα κομμάτι της ιστορικής αλήθειας”, δήλωσε τονίζοντας πως στη διαδρομή της πίστευε “ακράδαντα στη διαφάνεια, με ανοιχτές διαδικασίες”.

Χαρακτηρίζοντας “καταστροφική” τη διακυβέρνηση Τσίπρα, ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση βρήκε όσο καλύτερα στρωμένο το δρόμο για να φανούν κάποιες εντυπωσιακές αλλαγές, ωστόσο υπογράμμισε πως τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ “η μόνη πολιτική που γίνεται είναι της διαχείρισης της καταστροφής και μία πολιτική εξαγγελιών περικοπών σε φορολογία και σε επιβαρύνσεις. Αποδέχεται η κυβέρνηση την επιτηρούμενη και εντεταλμένη άσκηση οικονομικής πολιτικής κατόπιν αδείας των δανειστών, άρα είναι μία μνημονιακή αντίληψη”.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αποκάλυψε ακόμα πως βρίσκεται σε εξέλιξη, κατόπιν αίτησης, η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων των βουλευτικών εκλογών και πως “ήδη έχουν εντοπιστεί πολύ σοβαρά ευρήματα για την εκλογική διαδικασία”.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More