Κόντρα Βρούτση-Μηταράκη για το ασφαλιστικό

H πρώτη σοβαρή ενδοκυβερνητική κόντρα είναι πραγματικότητα. Ο λόγος για τη διαφωνία στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του υπουργού Γιάννη Βρούτση και του υφυπουργού Νότη Μηταράκη. Αφορά μάλιστα ένα ζήτημα πολύ κρίσιμο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το οποίο θα αποτελέσει -όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Thessaloniki Summit την Πέμπτη το βράδυ- σημείο αιχμής για το επόμενο διάστημα  και αυτό είναι το ασφαλιστικό.

Η διαφωνία έχει εκφρασθεί και δημοσιοποιηθεί ήδη . Ο κ. Μηταράκης με διαρροή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο πώλησης σε founds  μέρος των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αυτό το σχέδιο διαφώνησε άμεσα και δημόσια ο κ. Βρούτσης ο οποίος μάλιστα έκανε και σχετική δήλωση, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα το σχέδιο Μηταράκη έχει άρωμα Μεγάρου Μαξίμου και απηχεί τις απόψεις  του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξανδρο Πατέλη και αυτό μπορεί να έχει τη σημασία του.

Εκτός αν όλα αυτά είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι διαρροών για να δει η κυβέρνηση ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Η συνέχεια επί της οθόνης, που λένε…

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More