Κόντρες και προσεγγίσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Ο Ζέρβας, ο Μπουτάρης, ο Ορφανός και ο Ταχιάος… Μάντεις δεν είμαστε, αλλά οι πολιτικές κόντρες μεταξύ του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Γιάννη Μπουτάρη θα κρατήσουν για καιρό. Αυτή η αντιπαλότητα που ξεκίνησε κάπου στη διάρκεια της πρώτης θητείας του Γιάννη Μπουτάρη, όταν ο τότε δήμαρχος δοκίμασε τις αντοχές του στενού του συνεργάτη με το ζήτημα των αντιδημαρχιών και κορυφώθηκε με το θέμα της στάσης του δήμου απέναντι στους συμβασιούχους, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Αυτό φάνηκε και από την πρώτη πολιτική τοποθέτηση του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου διαμήνυσε ότι οι εποχές που ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήγαινε με το γκουβέρνο έχουν περάσει. Μάλιστα η στάση του στο θέμα της δεύτερης φάσης της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, αλλά και με τα αγάλματα των Μακεδονομάχων που θέλει να επαναφέρει στις θέσεις του, το επιβεβαίωσε. Προσθέστε σε όλα αυτά και τη διαφωνία τους στην υπόθεση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό και έχετε μια συνολική εικόνα για το πως θα κινηθούν οι σχέσεις του νέου και του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται ότι καταγράφονται και μεταξύ του Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Γιώργου Ορφανού. Ο δεύτερος άσκησε κριτική σε υψηλούς τόνους στην πρώτη του παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και απαντώντας στον πρώτο απολογισμό του νέου δημάρχου, έδειξε διάθεση για σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Πολλοί εκτιμούν ότι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή δεν έχει συγχωρέσει στο νέο δήμαρχο ότι του πήρε ήδη συμβούλους με τους οποίους θα συνδιοικήσει.

Αντίθετα πιο ήρεμο είναι το κλίμα μεταξύ του Νίκου Ταχιάου και του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Ο πρώτος είναι εμφανές ότι θα αφοσιωθεί στα νέα του καθήκοντα ως πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ και ότι πιθανώς να έλαβε κάποια πρώτα μηνύματα από τη ΝΔ περί προσέγγισης με τον νέο δήμαρχο. Μηνύματα που έστειλαν με τις συναντήσεις τους με τον νέο δήμαρχο τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Έτσι ο Ταχιάος παρέμεινε τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο σιωπηλός…

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More