Κ. Γκιουλέκας: «Ελπίζω πως ο ευτελισμός της δημοκρατίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να συνεχίζεται»

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πάνω από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες στα νησιά μας. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση. Δεν είναι, όμως, μόνο τα νησιά μας. Πρέπει να αποσυμφορηθεί η Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι η αποθήκη της Ευρώπης. Εμείς, φυσικά, θέλουμε μία χώρα δημοκρατική που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων έρχονται εδώ. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να αλλοιωθεί ο κοινωνικός ιστός της χώρας. Μπορούμε να δεχθούμε έναν συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, όπως όλες οι χώρες. Πρέπει και οι άλλες χώρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτό το θέτει μετ’ επιτάσεως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλες τις συναντήσεις του», τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ.

«Αυτή η παρανόηση ότι όσοι φεύγουν από τα νησιά προς την ενδοχώρα δεν θα επιστρέφονται πίσω είναι ένα εφεύρημα της Τουρκίας το οποίο αποδέχθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι μία θέση την οποία προέβαλε ιταμότατα η Τουρκία και την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπηρά απεδέχθη. Δεν υπάρχει πουθενά εγγράφως αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ το απεδέχθη ως θέσφατο και μας το φόρεσε καπέλο…», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και συνέχισε:

«Το ζήτημα είναι τι κάνουμε σήμερα. Καταρχήν φυλάσσουμε καλύτερα τα σύνορά μας – και τα θαλάσσια – . Δημιουργούμε κλειστά κέντρα προαναχωρησιακού τύπου και ρυθμίζουμε το θέμα του ασύλου, όπως το ρυθμίσαμε την προηγούμενη εβδομάδα με την ψήφιση του σχετικού νόμου. Δεν είναι δυνατόν να αιτείται κάποιος άσυλο και να παραμένει στην χώρα για οκτώ ή εννιά χρόνια, όπως γινόταν με το προηγούμενο καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις σχετικά με την συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για το θέμα της Novartis την προσεχή Πέμπτη, ο Κ.Γκιουλέκας σχολίασε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα τινάξει όλα στον αέρα. Σήμερα έρχεται να μας επιβάλλει νέα κοινοβουλευτικά ήθη και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, λέγοντας ότι δεν τον νοιάζουν οι αποφάσεις της πλειοψηφίας…
Ελπίζω ότι αυτός ο ευτελισμός της δημοκρατίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα πάψει να συνεχίζεται. Γιατί είναι ντροπή για την δημοκρατία να έρχεται η μειοψηφία και να λέει “εμείς δεν συμφωνούμε, ας μας βγάλουν σηκωτούς από εδώ μέσα”. Αυτά γίνονται σε άλλα κράτη και καθεστώτα, όχι σε δημοκρατίες!».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More