Κ. Ζέρβας: Στην πλ. Ελευθερίας θα μπορούσε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ

Η πορεία των έργων στην πλατεία Ελευθερίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να υπενθυμίζει, πως ο ίδιος είχε αναφέρει κατά το παρελθόν ως καλύτερη λύση τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ σε συνδυασμό με την ανάπλαση της περιοχής.

“Είχε ειπωθεί ότι δεν μπορεί να γίνει υπόγειο πάρκινγκ. Να σας ενημερώσω, ότι στο πλαίσιο της κατασκευής του πάρκου έγιναν ανασκαφές και αποδείχθηκε ότι τα αρχαία που υπήρχαν εκεί ήταν ήσσονος σημασίας. Θα μπορούσε να γίνει υπόγειο πάρκινγκ που θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στην περιοχή να έχει ζωή και στην πόλη να έχει διαφορετικές δυνατότητες στο κομμάτι της εξυπηρέτησης των αυτοκινήτων. Προφανώς δεν είπα να μην γίνονται πάρκα και να γίνονται πάρκινγκ, αλλά εφόσον μπορούν, έπρεπε να γίνουν και τα δύο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζέρβας κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση.

“Να μην παίρνουμε στο μέλλον εύκολα κάποιες αποφάσεις. Γιατί όταν θεωρούμε ότι εάν βρεθεί κάτι αρχαίο τελείωσε η ανάπτυξη, η κατασκευή και η προοπτική στην πόλη, τότε θα γίνουμε σαν κάποιες αρχαίες πόλεις στη Συρία, τη Μεσοποταμία και την Αίγυπτο, που ο κόσμος πηγαίνει, τις βλέπει και φεύγει. Εγώ δεν έχω αυτή τη φιλοδοξία για την πόλη μας”, πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην πλατεία Ελευθερίας αναφέρθηκε νωρίτερα και ο δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κουράκης, εκ μέρους της παράταξης του Σπύρου Βούγια, λέγοντας πως ήταν λάθος η απόφαση της προηγούμενης διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να μην κατασκευάσει υπόγειο πάρκινγκ στην περιοχή.

Ο κ. Κουράκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, πως το έργο δεν θα ολοκληρωθεί ούτε μέχρι το τέλος του 2020, καθώς οι ρυθμοί κατασκευής του έργου είναι “πολύ αργοί”, σημειώνοντας δε, πως “υπάρχει σοβαρή περίπτωση να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More