Κ. Ποζρικίδης: “Η Ελλάδα της καινοτομίας και των νέων ιδεών πρωταγωνιστεί στην 84η ΔΕΘ”

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΘ-HELEXPO ΜΙΛΑ ΣΤΗ THESSTODAY

Το στίγμα της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ δίνει με συνέντευξή του στη Thesstoday ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης. Μιλά για τη συμμετοχή της Ινδίας, αποκαλύπτει πώς η διοργάνωση έγινε δημοφιλής και προσελκύει ολοένα και περισσότερους εκθέτες και επισκέπτες, ενώ μας συστήνει τους καλλιτέχνες που θα ανέβουν φέτος στη μουσική σκηνή της ΔΕΘ.

Συνέντευξη στον Θάνο Χερχελετζή

Φέτος τιμώμενη χώρα στην 84η ΔΕΘ είναι η Ινδία. Η ΔΕΘ επιχειρεί άνοιγμα προς την Ανατολή. Ποιες προοπτικές ανοίγονται και στο πεδίο των συνεργασιών των ελληνικών επιχειρήσεων με τις ινδικές;

Η Τιμώμενη Χώρα, Ινδία, θα παρουσιάσει τον «εαυτό» της και τις τεράστιες προοπτικές της, καθώς έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο κέντρο στον τομέα της πληροφορικής και των υπηρεσιών, που συνδέονται με αυτή και αναπτύσσει υψηλή τεχνολογία σε όλους τους τομείς. Η οικονομία της Ινδίας είναι η 7η μεγαλύτερη στον κόσμο βάσει του ονομαστικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, επί σειρά ετών σημειώνει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης διεθνώς και η αύξηση του ΑΕΠ για το οικονομικό έτος 2018-19 ανέρχεται στο 7,0%.

Η υψηλή τεχνολογία, η καινοτομία, η γεωργία και ο τουρισμός αποτελούν ορισμένους από τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος ανάμεσα σε Ινδία και Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ανοίγεται με την ευκαιρία της 84ης ΔΕΘ ένα μεγάλο πεδίο δυνητικών συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και ινδικών επιχειρήσεων.

Πάνω από 80 Ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα βρίσκονται στην ΔΕΘ, ενώ πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της Τιμώμενης Χώρας, με «αιχμή του δόρατος» τον πολιτισμό.

Τα τελευταία χρόνια η ΔΕΘ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, κατάφερε να προσελκύσει όχι μόνο εκθέτες και επιχειρηματίες, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες. Ποιο είναι το μυστικό αυτής της επιτυχίας;

Η ΔΕΘ είναι μία έκθεση που «πατάει σε τέσσερις βάρκες»: είναι B2C που απευθύνεται στους τελικούς καταναλωτές, B2B που απευθύνεται σε επιχειρήσεις, B2G business to government, δηλαδή μια έκθεση στην οποία συγκεντρώνεται όλο το πολιτικό δυναμικό της χώρας και επίσης μια έκθεση που αφορά στην ψυχαγωγία. Αυτούς τους τέσσερις άξονες καταφέραμε να τους έχουμε εκσυγχρονίσει και διαφοροποιήσει, να τους έχουμε βάλει σε ένα ενιαίο πακέτο, να το διαφημίσουμε σε όλα τα Βαλκάνια και έτσι από λιγότερους από 100.000 επισκέπτες φτάσαμε πέρσι στους 283.853.

Οι νέοι στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή έχουν επιστρέψει στην ΔΕΘ και σε αυτό βοηθάνε και οι μουσικές εκδηλώσεις και τα θεατρικά δρώμενα και τα θεματικά πάρκα και τα workshop, αλλά και τα αφιερώματα στην τεχνολογία.

Η ΔΕΘ είναι μία «προίκα» για την πόλη, μια πολυσυλλεκτική έκθεση, μια έκθεση συλλεκτικό κομμάτι-είναι λίγες τέτοιες εκθέσεις παγκοσμίως- και ως τέτοια θα τη διατηρήσουμε.

Έχουμε να περιμένουμε εκπλήξεις στη φετινή ΔΕΘ;

Η Ελλάδα από άκρου εις άκρον θα βρεθεί με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην 84η ΔΕΘ, δίνοντας ένα νέο αναπτυξιακό στίγμα. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της καινοτομίας και των νέων ιδεών, την «Ψηφιακή Ελλάδα». Πρόκειται για ένα αφιέρωμα-πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Industry Disruptors-Game Changers, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 12. Εκεί, startups και δομές υποστήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και φορείς χρηματοδότησης θα αναδείξουν τις τάσεις και τις ευκαιρίες στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας.

Ο ρηξικέλευθος χαρακτήρας της 84ης ΔΕΘ, που για δεύτερη συνεχή χρονιά θα είναι Smoke Free, δεν σταματά εδώ.

Το 5G, η τεχνολογία που αλλάζει τα δεδομένα στο διαδίκτυο, έρχεται στη φετινή διοργάνωση. Η 84η ΔΕΘ γίνεται η πρώτη έκθεση όπου θα παρουσιασθεί και θα αξιοποιηθεί πιλοτικά το 5G, με τη συνδρομή της WIND και της Huawei.

Η φετινή ΔΕΘ καλύπτει, πέραν του επιχειρηματικού σκέλους και μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων. Μηχανοκίνηση, ενέργεια, εκπαίδευση, γαστρονομία είναι μόλις μερικά από τα θεματικά αφιερώματα της έκθεσης, η οποία δεν ξεχνά ποτέ και το κομμάτι της διασκέδασης και αναψυχής.

Ακόμη, τις τελευταίες 4 ημέρες της 84ης ΔΕΘ θα φιλοξενηθεί στον πρώτο όροφο του Περιπτέρου 2 η Salonica Cannabis Expo 2019.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να ενημερωθεί το κοινό για όλα τα προϊόντα και τις καινοτομίες που υπάρχουν στον τομέα αυτό σε όλο τον κόσμο, καθώς και τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης. Παρέχει και πολλές επενδυτικές ευκαιρίες για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο, αφού θα υπάρχει και συμμετοχή πολλών ξένων εταιρειών με πολυετή πείρα σε αυτό τον τομέα.

Για τους μικρούς φίλους της έκθεσης και όχι μόνο στην 84η ΔΕΘ θα είναι και το παγκοσμίου φήμης Circo Medrano, που έρχεται ξανά μετά από πολλά χρόνια στην Ελλάδα!

Οι συναυλίες στη ΔΕΘ έχουν γίνει θεσμός. Ποιοι καλλιτέχνες αναμένεται να παρουσιαστούν φέτος στη σκηνή της;

Κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ανεβαίνουν και φέτος στη σκηνή των Music Events. Κάθε βράδυ στις 21:30 στη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΧΑΝΘ τα Music Events προσκαλούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης σε μία μεγάλη γιορτή.

Στις 8 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της ΔΕΘ ανεβαίνει ο πολύ αγαπητός Θέμης Αδαμαντίδης και οι Μέλισσες. Τη «σκυτάλη» παίρνουν στις 9 Σεπτεμβρίου οι αδελφοί Τσαχουρίδη με τον Stavento.

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου θα ξεσηκώσει τους θεατές ο Πάνος Κιάμος. Την επόμενη ημέρα, στις 11 του μηνός, οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Πορτοκάλογλου και τα Κίτρινα Ποδήλατα θα παρουσιάσουν το πλούσιο ρεπερτόριο τους, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον μοναδικό Σάκη Ρουβά, που για μία ακόμη χρονιά θα βρεθεί στη σκηνή της ΔΕΘ. Τον τόνο στα Music Events δίνουν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου η Ελένη Φουρέιρα και ο Αναστάσιος Ράμος. Το πάρτυ των συναυλιών της 84ης ΔΕΘ συνεχίζεται στις 14 Σεπτεμβρίου με τον Μάκη Δημάκη, την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον Βασίλη Δήμα.

Το συναυλιακό πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 του μηνός με την Πάολα και τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Τις συναυλίες τις παρακολουθούν όλοι μόνο με το εισιτήριο της 84ης ΔΕΘ.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση Thesstoday.gr, που κυκλοφόρησε με αφορμή την 84η ΔΕΘ και διανεμήθηκε δωρεάν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More