Λάδι καρύδας: Τα οφέλη και πώς να το χρησιμοποιήσετε στο σώμα και στο πρόσωπό σας

Οι άνθρωποι μιλούν για το λάδι καρύδας σαν να είναι μαγικό φίλτρο για αιώνες. Κακή αναπνοή, μασχάλες, ξηρά μαλλιά – το λάδι καρύδας υποτίθεται ότι τα θεραπεύει όλα.

Ποιο είναι το όφελος του ελαίου καρύδας;

Γενικά, τα έλαια περιποίησης της επιδερμίδας βοηθούν το φράγμα λιπιδίων του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του. Το λάδι καρύδας, ειδικότερα, είναι μη αρωματικό φυτικό έλαιο που είναι γεμάτο λιπαρά οξέα, όπως λινελαϊκό οξύ και λαυρικό οξύ, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και λειτουργεί ως μαλακτικό (ενυδατική κρέμα) για να μαλακώσει το δέρμα.

Είναι το λάδι καρύδας μια καλή ενυδατική λύση;

Αν και το λάδι καρύδας γενικά εκτιμάται  ότι είναι μια υπέροχη ενυδατική κρέμα, χάρη στην περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα, τεχνικά, τα λάδια είναι καλύτερα όταν χρησιμοποιούνται ως σφραγίδα στο τελικό βήμα της skincare ρουτίνας σας για να κλειδώσετε όλα τα υγραντικά στοιχεία από τα προϊόντα που εφαρμόζονται πριν από αυτό (όπως οροί πχ), παρά ως ενυδατικοί παράγοντες. Επομένως, εάν θέλετε να εφαρμόσετε στο σώμα σας λάδι καρύδας, φροντίστε να το βάλετε πάνω από ένα στρώμα ενυδατικής κρέμας για να το κάνετε πιο αποτελεσματικό.

Είναι εντάξει να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας στο πρόσωπό σας;

Υπάρχει μια προειδοποίηση για ολόκληρο το λάδι καρύδας: ξεσπάσματα σπυριών. Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται ότι το λάδι καρύδας είναι η απόλυτη θεραπεία DIY για την ακμή, ενώ άλλοι υπόσχονται ότι θα σας βγάλει σπυριά μόλις αγγίξει το δέρμα σας. Το διαδίκτυο είναι ένα διασκεδαστικό μέρος όπου μπορείτε να βρείτε επιχειρήματα για να υποστηρίξετε κυριολεκτικά οποιαδήποτε ιδέα, γι ‘αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε την αλήθεια για το λάδι καρύδας και την ακμή.

«Το λάδι καρύδας μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία του δέρματος που είναι επιρρεπές στην ακμή , επειδή έχει υψηλά επίπεδα λιπαλαϊκού οξέος που καταπραΰνει το δέρμα – κάτι που είναι ανεπαρκές στο δέρμα των ατόμων με ακμή», ανέφερε στο cosmopolitan.com, ο δερματολόγος Joshua Zeichner, MD. «Περιέχει επίσης λαυρικό οξύ, το οποίο θεωρείται αντιμικροβιακό, οπότε μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των βακτηρίων που προκαλούν την ακμή στο δέρμα και να μειώσει τη φλεγμονή».

Οι καλύτερες χρήσεις του λαδιού καρύδας για το δέρμα:

Ως καθαριστικό. Το λάδι καρύδας μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό ως καθαριστικό λάδι, αλλά αν δεν έχετε εξαιρετικά ξηρό δέρμα, φροντίστε να το αφαιρέσετε προσεκτικά μετά. Έχετε ακούσει ποτέ για διπλό καθαρισμό; Πλύνετε πρώτα το πρόσωπό σας με ένα καθαριστικό λαδιού για να τα απομακρύνετε όλα και μετά ακολουθήστε το με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου για να ξεπλύνετε τα πάντα.

Ως αφαίρεση μακιγιάζ. Με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί ως καθαριστικό για την απομάκρυνση της βρωμιάς και της λιπαρότητας. Συνίσταται να το χρησιμοποιήσετε ως αφαίρεση του μακιγιάζ τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα μάτια σας. Είναι ακόμη πολύ καλό επίσης για τις αδιάβροχες φόρμουλες μακιγιάζ.

Ως λάδι σώματος. Παρόλο που το να το εφαρμόζετε στο πρόσωπό σας μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα για εσάς με λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα, το σώμα σας, από την άλλη, μπορεί να το χειριστεί πολύ καλύτερα. Αλλά πάλι, εάν είστε επιρρεπείς σε ακμή στο στήθος ή στην πλάτη, πιθανότατα να θέλετε να αποφύγετε την εφαρμογή σε αυτές τις περιοχές.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More