Λέσβος: Στην Καράβα με χαρταετούς!

Ισχυρό μήνυμα έστειλε ο κόσμος που συγκεντρώθηκε την Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή Καράβα-Καβακλή, στη Λέσβο, όπου σχεδιάστηκε να γίνει νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες.

Εκεί όπου οι κάτοικοι συγκρούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες με άνδρες των ΜΑΤ, την Καθαρά Δευτέρα γιόρτασαν τα κούλουμα με λαγάνα, νηστίσιμα εδέσματα και πέταγμα χαρταετού.

Ρεπορτάζ: Χαρά Ζήκα

Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης φύτεψαν μια ελιά, σύμβολο ειρήνης, σοφίας και νίκης. Ο κόσμος γλέντησε μέχρι αργά το απόγευμα και ο ουρανός γέμισε με φανταχτερούς χαρταετούς.

Παρών ήταν και ο πατήρ Χρήστος Τσιτμηδέλλης από Μανταμάδο, ο οποίος πρωτοστάτησε στα επεισόδια που εκτυλίχτηκαν με τα ΜΑΤ πριν λίγες μέρες. Με τη φράση «φωνή λαού, οργή θεού» εμψύχωνε τους κατοίκους που διεκδίκησαν το δίκιο τους. Διότι στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλοί κτηνοτρόφοι που θα καταστραφούν, αν γίνει η δομή εκεί, όπως τονίζουν.

Ένας κτηνοτρόφος, ο Νίκος Κοπτερός, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας μικρής έκτασης στο Καβακλή όπου σταυλίζει τα ζώα του, δήλωσε πως πάντα έκανε αυτή την εργασία και δεν μπορεί να φανταστεί τι θα κάνει στη ζωή του, αν τυχόν γίνει επίταξη. Διαβεβαίωσε ότι όλοι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής είναι ενωμένοι και θα αντιδράσουν σε κάθε απόφαση περί επιτάξεων.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More