Λασπόλουτρα στις Αλυκές Πιερίας . Και θεραπευτικά και… δωρεάν! (VIDEO)

Σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, (λιγότερο από 50χλμ μακριά) βρίσκονται οι Αλυκές Κίτρους Πιερίας, το δεύτερο μεγαλύτερο μέρος παραγωγής αλατιού στην Ελλάδα, μετά το Μεσολόγγι .

Τα γνωστά «τηγάνια», οι χώροι όπου το θαλασσινό νερό εκτίθεται στον ήλιο προκειμένου να στεγνώσει και να μείνει το αλάτι, κρύβουν ένα μεγάλο μυστικό υγείας, το οποίο όσοι γνωρίζουν, δεν χάνουν ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν για λασπόλουτρα και θεραπεία για διάφορες παθήσεις.

Και το κάνουν αυτό σε  κάποιους χώρους από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, οι οποίοι είναι ελεύθεροι για χρήση από τους πολίτες,

Χωρίς κανένα κόστος λοιπόν, τα άτομα που πηγαίνουν εκεί, απολαμβάνουν ένα ζεστό μπάνιο στο αλμυρό νερό, στη συνέχεια πασαλείβονται με την μαύρη λάσπη την οποία αφήνουν να ξεραθεί επάνω τους και για το τέλος ξανά ένα μπανάκι στο ζεστό αλμυρό νερό.

Υγεία, ευεξία, τόνωση και χαλάρωση ταυτόχρονα. Η θεραπεία αυτή, ενδείκνυται για κακώσεις του σώματος, ακμή, μύκητες, ρευματικές, ορθοπεδικές, δερματολογικές, νευρολογικές κ.α. παθήσεις.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες αποδίδονται στην άνωση του νερού λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι και στην ιαματική λάσπη η οποία περιέχει ανόργανα συστατικά και αντισηπτική ικανότητα.

Δείτε και ένα βίντεο για τον χώρο:

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More