Μένουμε σπίτι, αλλά ταΐζουμε τα αδέσποτα της γειτονιάς

Έκκληση προς όλους τους κατοίκους της χώρας να ταΐζουν όσα περισσότερα αδέσποτα ζώα μπορούν, απευθύνει η Κοινωνική Οργάνωση Αντικρίση.

Και αυτό γιατί όπως αναφέρουν τα μέλη της οργάνωσης «ειδικά στις αστικές ζώνες μετά τα πρωτοφανή αλλά απαραίτητα για τη διασφάλιση της Δημόσιας υγείας μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση, τα αδέσποτα κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα αφού τα περισσότερα σιτίζονταν από φιλόζωους επαγγελματίες ή εργαζόμενους που σήμερα λόγω του κορωνοϊού παραμένουν μακριά από τις εργασίες τους».

«Παρακαλούνται όλοι όσοι μπορούν, να προσφέρουν τροφή στους τετράποδους φίλους μας, καθώς και νερό που και αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να το βρουν» τονίζεται στην ανακοίνωση. «Να διευκρινιστεί στο σημείο αυτό ότι ο Κορωνοϊός  CO.VI.D. – 19 ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ»», προσθέτουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μεγάλο είναι το πρόβλημα στα αστικά κέντρα και με την σίτιση των πτηνών, όπου μεγάλοι πληθυσμοί περιστεριών, γλάρων, κορακιών, σπουργιτιών και άλλων πτηνών της πόλης, όπως π.χ. παπαγάλων, αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και τον ίδιο κίνδυνο με τα αδέσποτα, αυτό της λιμοκτονίας. Τα πτηνά των πόλεων έχουν μάθει να σιτίζονται από τον άνθρωπο, σήμερα που λίγοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν τα πτηνά αυτά πεθαίνουν από την πείνα μιας που η νοημοσύνη τους είναι τέτοια που δε τους επιτρέπει την αποδημία. Και εδώ υποβάλλουμε θερμή παράκληση να ταΐζετε και αυτές τις ψυχές όσο μπορείτε».

«Το σύνολο των εθελοντών μας ήδη κάνει ότι μπορεί, όμως σίγουρα μια μικρή ομάδα ανθρώπων δεν επαρκεί, χρειάζεται η συνδρομή όλων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More