Μήνυμα του ΚΙΝΑΛ στους ομογενείς της Αυστραλίας για τις πυρκαγιές

Ανακοίνωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και για στήριξη των ομογενών μας εξέδωσε ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Η ανακοίνωση:

Με μεγάλη θλίψη παρακολουθούμε τις καταστροφικές πυρκαγιές να μαίνονται στην Αυστραλία και να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ανθρώπινων ζωών, την απανθράκωση μεγάλου μέρους της πανίδας και της χλωρίδας, καθώς και την εξαφάνιση ολόκληρων οικισμών.  

Ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού στέλνει μήνυμα συμπαράστασης τόσο στους Ομογενείς μας που ζουν στην Ωκεανία όσο και στους λοιπούς Αυστραλούς πολίτες και ειδικά σε όλους όσοι έχουν πληγεί από την ολέθρια πυρκαγιά. Τους εύχεται κουράγιο και δύναμη ώστε να καταφέρουν γρήγορα και εύκολα να ανανήψουν από την τραγωδία. 

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να αναλάβει πρωτοβουλία ενεργειών με στόχο την ανακούφιση και την υποστήριξη των πληγέντων συμπατριωτών μας.

Εμείς είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε με τις Οργανώσεις μας και με ό,τι μέσο διαθέτουμε την προσπάθεια και περιμένουμε σχετική ενημέρωση από το ΥΠΕΞ.

Διαφορετικά τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσουμε λογαριασμούς που έχουν ήδη ανοιχτεί και διαχειρίζονται από ελληνικούς φορείς στην Αυστραλία, ώστε να μπορέσει ο κόσμος να υποστηρίξει ενεργά τους συμπατριώτες μας που βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο βλέποντας τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη.

Είμαστε σίγουροι ότι ο Απόδημος Ελληνισμός που είναι πάντα αλληλέγγυος με συνανθρώπους μας που υποφέρουν, γεγονός που το αποδεικνύει έμπρακτα όλα τα χρόνια, θα ανταποκριθεί ξανά με προθυμία και αγάπη. 

Παράλληλα ανακοίνωση εξέδωσε και ο Τομέας Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής, τονίζοντας πως οι πυρκαγιές στην Αυστραλία θα έπρεπε να έχουν αφυπνίσει την κυβέρνηση για να λάβει μέτρα εν όψει της θερινής περιόδου.

Η ανακοίνωση:

Σε μία χώρα που έχει ζήσει εθνικές τραγωδίες, τόσο το 2018 με τις πυρκαγιές στο Μάτι και στην Κινέττα, όσο και το 2007 με τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στην Πάρνηθα και σε μεγάλο μέρος της επικράτειας, θα περίμενε κανείς ότι οι αντίστοιχες καταστροφές στην Αυστραλία θα χτυπούσαν «εθνικό συναγερμό» ενόψει της θερινής περιόδου.

Φαίνεται όμως ότι η «χειμερινή ραστώνη» της Κυβέρνησης καλά κρατεί, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε τη συχνότητα των δασικών πυρκαγιών στις μεσογειακές χώρες και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αγοραστούν άμεσα νέα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και να ενισχυθούν οι επίγειες δυνάμεις.

Είναι αυτονόητη η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στα δάση μας.

Είναι αυτονόητη η εγκατάσταση στους Εθνικούς Δρυμούς των ανενεργών μέσων παρακολούθησης (κάμερες) που βρίσκονται στους δρόμους των πόλεων.

Είναι αυτονόητη η οργάνωση περιπολιών στα δάση από το στρατό κατά τη θερινή περίοδο για την αντιμετώπιση των εμπρησμών.

Είναι αυτονόητη η απομάκρυνση των αυθαιρέτων από δασικές περιοχές.

Και είναι αυτονόητη η ανάγκη διαμόρφωσης περιβαλλοντικής παιδείας στις νέες γενιές, με καινούριους θεσμούς, όπως η «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ», όπου θα συμμετέχουν Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικοί Φορείς και Σχολεία.

Δικαιολογίες για «ακραία φυσικά φαινόμενα», «στρατηγούς ανέμους» και άλλα παρεμφερή, δεν αντέχει πλέον η Ελληνική κοινωνία.

Το Κίνημα Αλλαγής, ως Κίνημα με οικολογική συνείδηση, θέτει ως κυρίαρχο ζήτημα την προστασία των δασών μας και των σπάνιων ζώων και φυτών που αυτά φιλοξενούν.

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει εγκαίρως όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και την προστασία του φυσικού κεφαλαίου της χώρας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More