niovi

Μακαρονάδα με κυδώνια και ταραμά

Συνταγή νηστίσιμη και όχι μόνο!
Δοκιμάστε αυτή την μακαρονάδα με κυδώνια και ταραμά, είτε νηστεύετε είτε όχι δεν έχει σημασία, γιατί αυτή η πεντανόστιμη, λιτή μακαρονάδα είναι μια υπέροχη επιλογή!

Υλικά
• 500 gr. σπαγγέτι
• 500 gr. κυδώνια
• 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ταραμά
• 200 ml. κρασί λευκό
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 1-2 σκελίδες σκόρδο
• 1 λεμόνι
• 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
• Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• Αλάτι
• Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βράζουμε τα σπαγγέτι κρατώντας τα ‘al dente’ και ζεστά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα πλατύ σκεύος βάζουμε λίγο νερό να αχνίσουμε τα κυδώνια, όταν το νερό αρχίζει να βράζει τα κυδώνια θα ανοίγουν, όποια δεν ανοίξουν στα επόμενα 4-5 λεπτά τα πετάμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τον ταραμά, το κρασί και τα κυδώνια.
Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση.
Προσθέτουμε τα σπαγγέτι, το πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με ελαιόλαδο και αν θέλουμε με χυμό λεμονιού!
(ποσότητα για 5 άτομα, χρόνος παρασκευής 15-20 λεπτά)

πρόταση απο την Megaostrakon

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο