Μεγάλη πυρκαγιά στο Παρίσι: Εκκενώνεται σιδηροδρομικός σταθμός

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού, Gare de Lyon.

Η πυρκαγιά που αναπτύχθηκε, είχε σαν αποτέλεσμα την εκκένωση του σταθμού, ενώ έγιναν συστάσεις στο επιβατικό κοινό να αποφεύγει την περιοχή.

Τα πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει, δείχνουν τις φλόγες να καίνε στον δρόμο, έξω από τον μεγάλο σταθμό της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ ένα μεγάλο σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή.

Αναφορές θέλουν τη φωτιά να ξεκίνησε από μια ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση συναυλίας από τον Κογκολέζο τραγουδιστή Fally Ipupa, ενώ πολίτες ανέφεραν στο Twitter πως είδαν τους διαδηλωτές να καίνε μηχανάκια, κάδους κοντά στον σταθμό. Η Le Figaro έκανε λόγο και για φωτιά σε οχήματα.

Άλλοι ανέφεραν πως οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εμποδίσουν τους πυροσβέστες να φτάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς, με τις συγκεκριμένες πληροφορίες να μην έχουν επιβεβαιωθεί από τις Αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο Fally Ipupa είχε γίνει στόχος των αντιπάλων του καθεστώτος του προέδρου της ΛΔ του Κονγκό, του Φέλιξ Τσισεκέντι. Δεν έχει εμφανιστεί στη Γαλλία εδώ και πάνω από 10 χρόνια, εξαιτίας των απειλών που δέχεται. Το 2017 αναγκάστηκε να ματαιώσει μια άλλη συναυλία του στο La Cigale.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More