Μενδώνη: Ανοίγει για το κοινό η Αμφίπολη – Τι είπε για παραίτηση ΔΣ Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Επισκέψιμος θα είναι από το 2021 ο χώρος της Αμφίπολης, όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

“Η κυβέρνηση επιδιώκει την επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων ολοκλήρωσης των εργασιών στον Τύμβο Καστά” είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

“Ενδεχομένως το Brexit και η απομάκρυνση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να απελευθερώσει δυνάμεις που θα βοηθήσουν τη συνεχή δημοσιοποίηση του αιτήματος για την οριστική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα”, πρόσθεσε η Λίνα Μενδώνη κατά τη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

“Η Ελλάδα πιέζει και εκθέτει το Βρετανικό Μουσείο ότι κατέχει τα γλυπτά παρανόμως και με αυτή την έννοια το Brexit μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή πίεσης”, τόνισε η ίδια.

Τέλος, για το ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που παραιτήθηκε μετά από αίτημα του υπουργείου,  η Λίνα Μενδωνη δήλωσε πως “θεωρούμε ότι δεν λειτουργούσε με τον τρόπο που έπρεπε να λειτουργεί”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More