Μενεγάκη – Λυμπέρη: Η δίκη για τη φωτογραφία των 100.000 ευρώ

Την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η αγωγή της Ελένης Μενεγάκη και του πρώην συζύγου της Γιάννη Λάτσιου, σε βάρος του περιοδικού «Hello», της εκδότριας Έλενας Λυμπέρη και του διευθυντή του περιοδικού Άρη Καβατζίκη.

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», η υπόθεση μετρά ήδη πέντε χρόνια και αφορά στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού με τίτλο «Η Ελένη Μενεγάκη μας προσκαλεί στο πάρτι γενεθλίων της μικρής Βαλέριας», με φωτογραφίες από το εσωτερικό του χώρου όπου γινόταν το πάρτι και από τα πρόσωπα των παιδιών της παρουσιάστριας με πίξελ.

Τον Φεβρουάριο του 2015, όταν δημιουργήθηκε το θέμα, η Ελένη Μενεγάκη είχε ζητήσει να καλυφθεί η φωτογραφία στο περιοδικό, ενώ ακολούθησαν ασφαλιστικά μέτρα και η περίφημη αγωγή του πρώην ζευγαριού που αξιώνει για λογαριασμό των ανήλικων παιδιών του ποσό ύψους 100.000 ευρώ.

Η αρχισυντάκτρια της Μενεγάκη, Ελένη Γελαλή, κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο από την πλευρά της παρουσιάστριας και δήλωσε πως η Ελένη πληροφορήθηκε γα τη φωτογραφία μία ημέρα πριν τη δημοσίευση του περιοδικού, πήρε τηλέφωνο για να την απαγορεύσει, μίλησε με την άλλη πλευρά, αλλά αυτό δεν άλλαξε τα πράγματα.

«Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν για να πουλήσουν λίγα παραπάνω φύλλα, γιατί ο κ.Καβατζίκης (πρώην αρχισυντάκτης του περιοδικού) ξέρει τη φιλοσοφία της Μενεγάκη, καθώς ήταν τρία χρόνια συνεργάτης της», ανέφερε. «Τα παιδιά ένιωσαν θλίψη βλέποντας τον εαυτό τους σε περιοδικά με πίξελ σαν τερατάκια».

Σε ερώτηση για φωτογραφίες από τη βάπτιση της Βαλέριας χωρίς αλλοίωση στα πρόσωπα των παιδιών, η μάρτυρας ανέφερε πως το 2010 (πριν το διαζύγιο Μενεγάκη – Λάτσιου), τα πράγματα ήταν διαφορετικά. «Μετά έβαλαν ένα τέλος σε όλα αυτό και ο Άρης Καβατζίκης το ήξερε πολύ καλά. Αν η ίδια θέλει να δώσει φωτογραφίες, είναι δικαίωμά της. Αλλά δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε ιδιωτικό χώρο και να την τραβάει και μετά να λέει ότι δεν υπάρχει δόλος», υποστήριξε.

Από την πλευρά του περιοδικού, μάρτυρας κατέθεσε πως οι φωτογραφίες έφτασαν στο περιοδικό από πρακτορεία και φωτογράφους.

 

Πληροφορίες: «Έθνος της Κυριακής»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More