Με ένα ασθενοφόρο η Κασσάνδρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, που χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στη Χαλκιδική, η Κασσάνδρα μένει με μία βάρδια.

Ο Αναστάσης Σταφανάκης είναι Διασώστης, διασώστης στο πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ και όπως καταγγέλλει ότι η αυτή η κατάσταση πρόκειται για “σκάνδαλο”.

“Τριήμερο Αγίου Πνεύματος σε μία Κασσάνδρα που έχει αρχίσει να βουλιάζει από κόσμο και βάρδια στο ασθενοφόρο Κασσάνδρας υπάρχει μόνο μία: 07:00-15:00 για το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα. Τις υπόλοιπες ώρες θα κλειδώνει, όπως επίσης θα κλειδώσει άλλες 40 φορές μέσα στον μήνα.

Αν κάποιος από εσάς κινδυνέψει όλες αυτές τις ώρες, θα περιμένει μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο από πιο μακριά και μόνο αν υπάρχει ελεύθερο.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου υπήρχε πάλι η ίδια κατάσταση, έχοντας μόνο νυχτερινή βάρδια.. Όταν το πρωί της Κυριακής συνέβη καρδιακή ανακοπή ενός ανθρώπου στο Πευκοχώρι, το ασθενοφόρο που ήρθε από μακριά έφτασε σε 90 περίπου λεπτά [!!]” τονίζει ο κ. Σταφανάκης.

“Το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας αποφασίστηκε από τους υπευθύνους πως θα πρέπει να έχει τον μικρότερο αριθμό προσωπικού [7 διασώστες, ενώ τα υπόλοιπα 4 ασθενοφόρα: Μουδανιών, Πολυγύρου, Παλαιοχωρίου και Αγίου Νικολάου, κρίθηκε πως θα πρέπει να επανδρωθούν με τις μεταθέσεις των τελευταίων ετών ως ”πιο κρίσιμα”, διαθέτοντας πλέον από 8 έως 11 διασώστες].

Επτά διασώστες (και μισό περίπου ασθενοφόρο που στελεχώνουν), σημαίνει 40 περίπου κενά 8ωρα τον μήνα, στη Κασσάνδρα που έχει μέσο όρο τα καλοκαίρια κοντά στο μισό εκατομμύριο πληθυσμό (είναι ο πιο συχνός προορισμός τουριστών), οι οποίοι φιλοξενούνται σε ένα κακό-ανεπαρκές οδικό δίκτυο και με μία ιδιόρρυθμη στενόμακρη χερσόνησο που απαιτεί πολλά λεπτά για να φτάσει το ασθενοφόρο από το ένα σημείο της στο άλλο” καταλήγει ο κ. Σταφανάκης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More