Με πολύ κόσμο και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα εγκαινίασαν οι «Ρίζες» την καινούργια τους στέγη

Με μία ζεστή γιορτή, που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Κλεισούρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρίζες» εγκαινίασε το νέο του «σπίτι» (Κλεισούρας 10, απέναντι από το Ναό Παναγιά Χαλκέων). 

Έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο, για τον οποίο η διοίκηση και τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου φιλοδοξούν να προβάλει την παράδοση και τον πολιτισμό, κυρίως τον ποντιακό, να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του Ελληνισμού της Μαύρης Θάλασσας και της Κεντρικής Ασίας, να κάνει γνωστές και να ενισχύσει τις παραδοσιακές σχέσεις μεταξύ των κατοίκων αυτών των περιοχών, αλλά και να αποτελέσει το θεματοφύλακα της πολιτιστικής και της ιστορικής τους κληρονομιάς, καθώς και σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες άτομα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και ενημερώθηκαν για τη σειρά πολιτιστικών δράσεων που ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα οι «Ρίζες». 

Κορωνίδα αυτών θα αποτελέσει η Εβδομάδα εκδηλώσεων, στο τέλος Νοεμβρίου, που θα είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής, την προβολή ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία και την παρουσίαση ποιητικών συλλογών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Αβραμίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Στεφανία Τανιμανίδου, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξάντερ Σερμπακόβ και η Πρόεδρός του Πολιτιστικού Κέντρου «Ρίζες»  Τζαβελίνα Αλεξανδρίδη.

Για τις δράσεις που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το Κέντρο, ενημέρωσαν τους παραβρισκόμενους  ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Δημητριάδης, η Γενικός Γραμματέας Αλμπίνα Χανταρτσίδου και ο Συντονιστής Εκδηλώσεων και Δημοσίων Σχέσεων Γιάννης Καρυπίδης.

Γνωστοί καλλιτέχνες του ποντιακού -και όχι μόνο- χώρου παρουσίασαν ένα πλούσιο και ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενθουσιάζοντας το κοινό. 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους βιρτουόζους του βιολιού, Γιώργο και Αλέξανδρο Κιουρντζιάδη, τον πιανίστα Ντέμη Τσαρμαντίδη,  τις εξαιρετικές φωνές της τραγουδίστριας και δασκάλας μουσικής Μήδειας Χουρσουλίδου, του Νίκου Γιαννακίδη και της Μαριάννας Γεωργιάδου, αλλά και να ακούσουν κομμάτια όπερας από την Βικτόρια Ομπρουτσκόβ. 

Το ποντιακό πρόγραμμα παρουσίασε ο Στάθης Νικολαΐδης, με τον Χαρίτων Αθανασιάδη στη λύρα και τον Κώστα Ζώη στο νταούλι.

Υπό τον ήχο της λύρας χόρεψαν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κάλλιστη» Καλαμαριάς και πλήθος κόσμου.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More