Με τα ράσα… στη μάχη με τις φλόγες (VIDEO)

Στη μάχη κατά της φωτιάς ρίχνεται ένας ιερωμένος από την Αργολίδα.

Ο πατέρας Ιωάννης Μητροσύλης 14 χρόνια τώρα, κάθε καλοκαίρι, προσφέρεται εθελοντικά και βοηθάει την πυροσβεστική στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σε ακόμη μία κατάσβεση συμμετείχε ο ρασοφόρος πυροσβέστης, πατέρας, Ιωάννης Μητροσύλης. Αυτή τη φορά, στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου.

Η φωτιά ξεκίνησε από ξερόχορτα και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό εγκαταλελειμμένου κτιρίου, δεν ήταν όμως από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο ρασοφόρος πυροσβέστης τα 14 χρόνια που είναι εθελοντής στο σώμα.

«Είναι η αγάπη προς το περιβάλλον, αλλά προπάντων είναι η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο».

Ο πατέρας Ιωάννης έχει δει ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και δίπλα τους οι συγγενείς τους να είναι ζωντανοί και να αγωνιούν. Εκεί θα πρέπει να τους προσεγγίσει σαν διασώστης αλλά και σαν ιερέας μαζί.

Τον Ιούνιο, όταν φωτιά ξέσπασε στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Αγία Τριάδα, ο εθελοντής πυροσβέστης – ιερέας αποχώρησε από την Θεία Λειτουργία και έτρεξε στη φωτιά.

Κινητήριος δύναμη για τον πατέρα Ιωάννη, η αγάπη του για το περιβάλλον και για προσφορά. Γι’ αυτό πολλές φορές παίρνει μαζί του και τα τέσσερα παιδιά του.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More