Με την Γ. Αγγελοπούλου συναντήθηκε ο Σ. Αναστασιάδης για το 2021

Με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου  συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης.

Οι δυο τους αναζήτησαν  και συζήτησαν  τρόπους συνεργασίας εν όψει των εορταστικών εκδηλώσεων για τα  «Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση».

Συμφώνησαν πως στις εκδηλώσεις  θα πρέπει να κινητοποιηθεί  και να συμμετάσχει  και ο Οικουμενικός Ελληνισμός και ιδιαίτερα οι Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε ξένα κοινοβούλια.

Για τον λόγο αυτό η κα Αγγελοπούλου έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Αναστασιάδη  και η Επιτροπή << Ελλάδα 2021 >> θα συμμετάσχει στο Συνέδριο που διοργανώνει η Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού μαζί με την Πα.Δ.Ε.Ε.(Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελλήνων), το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης Ευρώπης και την Γενική Γραμματεία  Απόδημου Ελληνισμού του αντίστοιχου Υφυπουργείου Εξωτερικών.

Το συνέδριο που  θα διεξαχθεί  τον προσεχή  Ιούλιο, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής,  θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και   στόχο να ενεργοποιήσει τους Ελληνικής καταγωγής εκλεγμένους σε ξένα Κοινοβούλια και Δήμους, οι οποίοι μέσα από τις διαφορετικές εμπειρίες που έχουν αποκτήσει και την  διαφορετική αντίληψη που πιθανώς να  έχουν  για την Πατρίδα, να προτείνουν  και να συγκεκριμενοποιηθούν  το είδος και εύρος  δράσεων που μπορεί να διεξαχθούν στα Κοινοβούλια και στους Δήμους των Χωρών που εκλέγονται.

Η διοργάνωση του συνεδρίου θα έχει ιδιαίτερη σημασία  για τη Βουλή , αφού θα συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας  για μία ακόμη φορά την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη  τόσο της Βουλής όσο και της χώρας στους Έλληνες της Ομογένειας, συμπεριλαμβάνοντάς τους μάλιστα στις δράσεις μίας  τόσο σημαντικής στιγμής για το έθνος.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More