Μηδενική ανοχή στην ανομία το μήνυμα με το νέο χτύπημα στην τρομοκρατία και την ”γιάφκα” της ΑΣΟΕΕ

Tην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να χρησιμοποιείται εφεξής η συντριπτική δύναμη που διαθέτει η κρατική μηχανή εξέφρασε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης του. Είχε, εξάλλου, να επιδείξει και δύο δράσεις: πρώτον, την αστυνομική επιχείρηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και δεύτερον την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», ή αλλιώς «μηδενική ανοχή στην ανομία» φαίνεται, λοιπόν, να πορεύεται από εδώ και στο εξής η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να διατηρήσει την πολιτική ηγεμονία, διαφοροποιούμενη από τις πρακτικές της προηγούμενης τετραετίας. Εξάλλου, η στρατηγική αυτή είχε αποτελέσει και σημαία της αντιπολιτευτικής της τακτικής και συμπυκνώνεται στην φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη: «οι Έλληνες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς».

Το δόγμα αυτό θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της διακυβέρνησης του. Γι’ αυτό και αναμένεται να συνεχισθούν εντατικά οι εκκενώσεις κτιρίων, η επανασύσταση της περιβόητης περιφερόμενης ομάδας δίκυκλης καταστολής «Δέλτα», οι προσαγωγές και οι συλλήψεις παραβατικών ατόμων από τα Εξάρχεια και από άλλους χώρους.

Για εκδήλωση «επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του», έκανε λόγο σε μία από τις ανακοινώσεις-κραυγές απόγνωσης, που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Τρία 24ωρα μετά, ολοκληρωνόταν με επιτυχία αστυνομική επιχείρηση στους κατειλημμένους χώρους του πανεπιστημίου. Αυτή ήταν που επιβεβαίωσε τους φόβους των αρχών του εκπαιδευτικού ιδρύματος, καθώς κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων– κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες, ρούχα και υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών, καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε επιθέσεις.

Παράλληλα, επετεύχθη ένα πλήγμα στην εγχώρια τρομοκρατία, μέσω της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα». Ύστερα από μία άκρως μυστική επιχείρηση, της οποίας είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα, συνελήφθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι φερόμενοι ως τρομοκράτες. Στη γιάφκα βρέθηκε οπλισμός που είχε χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πρεσβειών και κατά του τελευταίου στόχου, ενός πρακτορείο ΟΠΑΠ. Αυτή η ληστεία αποτέλεσε και την αρχή του τέλους για την συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Η επιτυχία της αστυνομίας, μάλιστα, παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, επειδή –σύμφωνα με τις πληροφορίες– η Αντιτρομοκρατική γνώριζε ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα, ακόμα και εντός του μηνός που διανύουμε.

Όλα τα παραπάνω, υπό την σκιά των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, θέτουν σε εφαρμογή τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών κυρίως σε θέματα τρομοκρατίας, αλλά και σε αδικήματα που άπτονται της προστασίας της δημόσιας τάξης και περιούσιας. «Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτό είναι μια δέσμευση, ήταν μια δέσμευσή μου προεκλογική και μια πολιτική που δεν έχει –και θα το τονίσω αυτό– ταξικό πρόσημο. Δεν είναι ούτε δεξιά, δεν είναι ούτε κεντρώα, δεν είναι ούτε αριστερή πολιτική. Είναι υποχρέωση του κράτους να εξασφαλίζει ασφάλεια στους πολίτες. Ασφάλεια ίσον ελευθερία. Αυτή η ασφάλεια αποκαθίσταται και πάλι στη χώρα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να δείξει ότι προτίθεται να ακολουθήσει δραστική πολιτική και στο μεταναστευτικό. «Θα δημιουργηθούν κλειστά –ελεγχόμενα δηλαδή– προαναχωρησιακά κέντρα. Το πού και το πόσα, υπομονή λίγες ημέρες, θα υπάρχουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση».

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More